Юри Борисов задава най-естествения въпрос: Защо ме отведоха с белезници, щом съм само свидетел?

Юри Борисов задава най-естествения въпрос: Защо ме отведоха с белезници, щом съм само свидетел?

Водещи новини 0 Comment 9

Сплашване срещу онези, които не одобряват папагалската външна политика на България, смята Юри Борисов че е случилото се.

„В продължение на четири часа ми задаваха два въпроса – дали съм давал информация на Русия и какво съм получил в замяна. От своя страна аз пък настоявам за факти, които да навеждат на мисълта, че изпълнявам шпионска дейност, защото в противен случай такъв подход е страшен – да те обвинят в шпионаж“-каза за Нова телевизия Юри Борисов.

„Не съм се поставял в услуга на ничия организация, още по-малко като шпионин…Обвиненията в шпионаж са толкова нелепи, че нямам никаква нужда от адвокатска защита. Мога да се защитавам сам.“

Юри Борисов запита защо е разкарван с белезници, като е разпитван в ролята си на свидетел.

„Свидетелите се викат с призовка… 3 разпита, общо 4 часа. Никой не ме кара да коментирам факти. Питаха ме получавал ли съм пари, давал ли съм информация. За 4 часа 2 въпроса ми зададоха“.

…Има политическа поръчка, но това, което чувствам, е, че има едно сплашване спрямо тези, които изразяват своето неодобрение относно външната политика на България, която е папагалска“.

В ръководството на движението „Русофили” има членове на „Атака”, ГЕРБ, СДС и БСП, отбеляза Юри Борисов.

 

Днес Специализираната прокуратура, ДАНС и МВР щели да дадат повече информация по разследването за шпионаж. На 9 септември (добре избрана дата!) са разпитани хора от ръководството на Национално сдружение „Русофили“.

Председателят на сдружението Николай Малинов е задържан за 24 часа.
За сега по разследването не са повдигнати обвинения, казаха от прокуратурата.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top