„Документален смях“ – тъжен като държавата ни

„Документален смях“ – тъжен като държавата ни

Водещи новини, Сатириада 0 Comment 19

„Поискали сме делото да бъде разгледано при закрити врата, тъй като се касае за данни, свързани с националната сигурност. Внесли сме искане да не бъдат разгласявани данни, които да нагнетявят допълнително напрежение“- заяви завеждащият отдел „Антитероризъм“ в Специализираната прокуратура Евгения Станкова преди заседанието, на коeто ще бъде определена мярка за неотклонение на обвинения за подбудителство към кибертероризъм собственик на „ТАД Груп“ Иван Тодоров.
И какво казва още Евгения Станкова: „Установи се, че това е една дейност срещу населението, с цел да се всее нестабилност сред населението, да се дестабилизира политическата обстановка, правителството и да всее смут и страх в населението“

Опасна работа! Навремето, още преди знаковата 1989 г., в редакцията, в която работех, бе изпратен разказ, в който главният герой бил приготвил адска машина и я поставил в тоалетната на големия текстилен комбинат в града. Адската машина трябвало да избухне в 17.30 ч.“Представяте ли си – пишеше авторът – какво е целял врагът: хиляди трупове и объркване производството на комбината“. Според оня автор текстилците, след края на работното време се втурват всички в тоалетната, адската машина избухва и… представяте ли си?

Тогава обаче не е имало специализирана прокуратура.

„Налице е и разстройване на дейността на Националната агенцията за приходите. Служителите там са изключително притеснени.“ –  загрижена е  Евгения Станкова.

А ние, над 4 -те милиона българи, чиито данни НАП и служителите му не защитиха, не сме притеснени.

И ето най-важният извод, който прави завеждащият отдел „Антитероризъм“ в Специализираната прокуратура Евгения Станкова: „Ще ви кажа само, че е установено  посегателство срещу сървъра на „Поливни системи“, които са пред парламента.

В данните, които се съдържат в материалите по делото, става въпрос, че е имало желание, при преминаването на автомобили на държавни глави или гости на Народното събрание евентуално да бъде активирана поливната част пред парламента, с което да се създаде някакво затруднение в придвижването, което да води до политическа нестабилност.Което пък за нас като прокурори е важно да направим своя извод, че създавайки такава нестабилност, води след себе си нестабилност на цялата ни политическа система“ ..

Мили Боже, до там ли я докарахме! Толкова умни глави да решават нещата от живота ни.

Че и ти, Боже, може да участваш в създаването на нестабилност с тия непредвидени и непремерени валежи. И току виж, преминават автомобили на държавни глави или гости на Народното събрание,  а ти ,Боже, евентуално си активирал дъждовалката и.. създавайки „такава нестабилност ще доведеш до „нестабилност на цялата ни политическа система“.

Понякога „документалният смях“ е красив. Но не този. Този е тъжен, като държавата ни…

                                                                  Н е з а б р а в к а

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top