40 000 социалисти на Бузлуджа: Партията е единна!

40 000 социалисти на Бузлуджа: Партията е единна!

Водещи новини 0 Comment 15

Над 40 000 социалисти от цялата страна дойдоха на Бузлуджа, за да присъстват на традиционния събор на левицата на Историческата поляна, който се провежда под мотото “ „Бузлуджа 2019 – Единни за България“ и да отбележат 128 годишнина на организираното социалистическо движение в България.

В 10:30 часа социалистите поднесоха венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-севлиевския отряд.

В 10.45 часа бе дадено началото на художествена програмата с изпълнителите “Щурчета“ и духов оркестър „Виво Монтана“.

„Ще видите на историческата поляна дали вътре в партията има противоречия или това са спорове на върха, които не разделят партията в пътя, който върви, в идеите. Вчера приехме платформата си за местните избори . Първата партия сме, която обявява платформата си – това е, което ни събира. Другото са личностни спорове на върха“, каза снощи Нинова пред Панорама по БНТ.

Видяха. Пред над 40 000 социалисти и симпатизанти  в словото си  председателят на НС на БСП Корнелия Нинова заяви:

„Скъпи социалисти, симпатизанти, коалиционни партньори, гости, скъпи българи, историческият връх Бузлуджа ни събра отново, събра ни уважението към Димитър Благоев и съратниците му, към нашите предци, които преди 128 години проведоха тук Бузлуджанския конгрес и сложиха начало на борбата за справедливост. Тук сме да се поклоним пред героите на България – Хажди Димитър и неговите честници, които проляха кръвта си на тази промяна за свободата на България. Днес ни събират тези две думи – тези две ценности: справедливост и свобода, защото и днес мнозина не се чувстват свободни българи и за мнозина няма справедливост, но за разлика оттогава днес българи отнеха свободата на други българи и справедливостта за други българи“. 

 

„Днес едноличната, авторитарна власт, пълзящата диктатура управлява чрез страх и апатия. Борисов управлява не защото може и не защото народът го иска, а заради страха, в който държи народа. Заради апатията, която предизвиква с политиката, която води. Държава не може да се управлява със страх, нация не може да се развива с апатия. Държава се управлява с ум, нация се развива с труда и силите на всеки българин и това е задачата пред нас…

Нашият враг е страхът и нашата задача е да отидем до всеки, беден, слаб, онеправдан и унижен, да му подаден ръка, да му дадем вяра, да му кажем, че съдбата ни зависи от всеки от нас. Да му кажем: „Народе, изправете се и те ще паднат!“

Вчера по традиция като единствената истинска партия ние първи излязохме с платформа за местните зибори, т.е. първо какво ще правим за хората, а след това и кой ще го прави…

Кажете на вашите съграждани, че БСП ще изпълнява всички комунални услуги в общините с общински предприятия, а не с концесии и че това ще им струва по-евтино. Кажете им, че там, където изберат кмет социалист ще се запази общинското здравеопазване. Ще има аптечно обслужване по малките населени места, ще има социални домове за бедните, ще има пенсионерски клубове за пенсионерите, където да живеете, да развивате своя социален живот. Освен нашите идеи, ние имаме нашите кандидати. Виждате ли какво се случва от ГЕРБ. Ден след ден се отказват от ключовите си кметове досега. Какво е това освен признание за провал. Нали бяха най-успешните кметове, защо ги сменят. А като ги сменят какво – моделът остава същия. Моделът е горе“.

За присъстващите на Историческата поляна концерт изнесе Николина Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл.

 

В 13:30 часа, на поляната над хижа „Малка Бузлуджа”, ще се проведе младежка дискусия „Оставам в Българя! Променям своята община!”, в която ще участва и председателят на левицата Корнелия Нинова.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top