Крум Зарков: Това е атентат срещу българската демокрация!

Крум Зарков: Това е атентат срещу българската демокрация!

Водещи новини 0 Comment 5

ГЕРБ и ДПС се опитват да приватизират политическия живот на страната – не става дума за намаляване на субсидиите, а за допускане на частно финансиране на политическите субекти.

Днес стана ясно какво се крие зад изненадващото предложение за 1 лв. субсидия. Въобще не е ставало дума за намаляване на парите на партиите. Ставало е дума за координирана акция, която цели да допусне частно финансиране на политическите субекти. В тази координирана акция ГЕРБ и ДПС се опитват да приватизират политическия живот на страната.

Кого оттук нататък мислите, че ще обслужват партиите – своите избиратели или своите партии? Кой утре ще определя листите с общински съветници и кандидат-кметовете – партиите или контролиращите ги олигарси?

Това е истински атентат срещу базисните постижения на българската демокрация.

БСП е единствената партия срещу него. Призоваваме българските граждани също да не остават безучастни. Призоваваме за открит и честен дебат, за това как да се намали субсидията, без да се намали независимостта на политическите субекти.

Противопоставяме се на всеки опит легално да се вкарат частни интереси в политиката – заслужава си да информираме европейските ни партньори за това.

Това означава, че от утре партиите ще зависят от тези, които им плащат.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top