Хайде и зам. министър Манолев!…

Хайде и зам. министър Манолев!…

България 0 Comment 11

Прокуратурата започва проверка и на зам.-министъра на икономиката Александър Манолев. Публикация в електронния сайт „Медиапул“: “Частна вила с минерален басейн по евро проект?- е поводът за проверката.
От пресцентъра на държавното обвинение съобщиха, че Върховна касационна прокуратура проверява твърденията в публикациите за извършени престъпления, засягащи финансовите интереси на Европейския съюз от лице, заемащо висша публична длъжност – Александър Манолев – заместник министър на икономиката.

На основание чл. 145 ал.1 т.1 от Закона за съдебната власт, Върховна касационна прокуратура изиска от Държавен фонд „Земеделие“, заверено копие от проекта, финансиран по Програма за развитие на селските райони /ПРСР/, цитиран в публикациите – „Изграждане на жилищна сграда за гости в м.“Чинар куши“ гр. Сандански“.

Прокурор от Върховна касационна прокуратура ще снеме писмени обяснения от лица, имащи информация по случая, длъжностни лица от ДФЗ, работили по одобряването на заявлението за подпомагане, оторизирането на плащанията, както и спазването на задължението на бенефициента в срок от 5 години след сключване на договора да използва придобитите активи по предназначение и с оглед спазването на разпоредбата на чл. 43 ал.1 от Наредба № 30 от 11.08.2008г. за условията и реда за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по мярка „Разнообразяване към неземеделски дейности“ от ПРСР за периода 2007г. – 2013 г.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top