Нинова: ГЕРБ се самозабравиха!

Нинова: ГЕРБ се самозабравиха!

Политика 0 Comment 13

Моделът „ГЕРБ“ е корупция в закони, политически рекет над бизнеса. И в същото време преследване на баби за 1,50 лв., защото играят хора, за което им искат касов бон.

Натиск върху бизнеса, натиск върху обикновения човек. 40 лв. на пенсионер великденска добавка, стотици хиляди спестени от тези далавери на управляващите. Това са два свята или онази паралелна държава, за която ние ви говорим от три години. Едното е народът, другото са те. Защо се получава това? Защото се самозабравиха, защото си повярваха, че са недосегаеми, че за тях няма да има правосъдие, че ще управляват вечно. Лечението на това заболяване, когато толкова дълго си във властта и си се самозабравил, е да се махнеш от там, за да изтрезнееш за реалния живот.

Това, което се случва сега, е най-добрият синтез на модела „ГЕРБ“. Това не е просто един изолиран случай. Не е просто поредното петно, което г-н Борисов смята, че така ще изчисти от костюма си. Той вече целият е в петна.

Това е модел, който има поне 3 характеристики.

Първата – приемане на закони в услуга на бизнесмени и олигарси. Нашата теза е, че корупцията вече е държавна политика, разписана в закона. Цветанов и ГЕРБ приеха закон, който облагодетелства фирмата „Артекс“.

Втората характеристика е политическият рекет като модел на управление. Няколко дни преди да си купи апартаментите г-н Цветанов е започнал проверка срещу тази фирма. След което, като е купил апартаментите, проверката е приключила.

Третата характеристика е, че хората във властта не плащат данъци. Държавната хазна е ощетена от тези занижени цени.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top