Крачка напред – две назад

Крачка напред – две назад

Политика 0 Comment 11

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на специална пресконференциая след заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, заяви, че ще се върнат преференциите и ще се избира нов състав на ЦИК.

Какво още каза г-н Борисов:

„Вчера разговарях Цветанов, днес свиках Изпълнителната комисия, която изцяло стои зад мен. Той ми обясни технологията на случилото се в петък (четвъртък – б.р.). След като сме били заплашвани, че ще се напусне парламентът, за да се запази кворумът, те (депутатите на ГЕРБ – б.р.) са приели това решение (за отмяна на преференциите – б.р.) .

За съжаление никъде не се отбелязва, че НФСБ е главен инициатор да се вземе това решение, ДПС са го подкрепили. Точно обратното се говори“.

„Никъде не се акцентира, че не се прие агитация на майчин език, никъде не се акцентира, че не се прие уседналостта – точно обатното, защото явно е изгодно за всички“.

„В случая да излиза, че те (ДПС) са ни извили ръцете и така се е получило, че заради стабилност или заради каквото и да било … разбирам го Цветанов, той ме информира в петък (четвъртък – б.р.), че има огромен проблем с кворума. Казах му – задачата ти е да решаваш проблема с кворума. Утре съм поканил ОП на среща, защото ние, след като искаме да сме управляваща коалиция с коалиция, трябва всички да ходят на работа и тогава няма да ни е нужно да търсим друга подкрепа за кворума“.

„Цветанов е действал на момента правилно, но резултатите от това тежко удрят върху репутацията на ГЕРБ, което аз не мога да допусна“.

„Когато аз съм искал официално подкрепа от ДПС, те са ни подкрепяли – за данъчни закони, за превъоръжаване на армията, за евроатлантически теми. И аз винаги съм им благодарил. Никога към казвал, че има скрито-покрито“.

„Що се касае за преференциите – за промените в тях пак не беше обяснено правилно. Не е отпаднала преференцията, просто е вдигнат прагът. Само че и това не беше казано както трябва. Затова и с ветото на президента, което ще наложи – ако наложи такова, да се съобразим с него в тази си част. Или ако няма вето, спешно да се върнат нещата от депутатите така, както бяха досега. Виждате как БСП съумяват с една лъжа да манипулират общественото мнение. Издебват ме, когато съм в чужбина и се създава такова напрежение“.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top