НЕ ЗНАМ ЗА ВАС, НО АЗ СЕ СРАМУВАМ

НЕ ЗНАМ ЗА ВАС, НО АЗ СЕ СРАМУВАМ

България, Изкуство и Култура 0 Comment 37

Валери СТАНКОВ

На утрешния ден – 14 февруарий, България подобаващо ще празнува някой си Свети Валентин, мимоходом ще отбележи Великия лозарин Свети Трифон Зарезан, а християни и католици в Рим ще се поклонят пред светите мощи на Свети Константин Кирил Философ, блажено почивш на същата дата в далечната 869 година, по-късно обявен за Светия и погребан в римската базилика „Сан Клементе“ в мраморен саркофаг по нареждане на тогавашния папа Адриан II.

Този световно известен факт, помнете ми думата, утре ще бъде споменат с половин уста, ако изобщо бъде отбелязан дори от тъпите български национални телевизии, които ще си „подмокрят“ аудиториите от „валентинки“ по случай Свети Валентин.

Същият Свети Валентин е бил свещеник, нарушил изричен декрет на император Клавдий Втори, с който се забранявало да се сключват бракове между войници-хомосексуалисти. Заради това Валентин бил обезглавен, но Католическата църква го обявила за светец, а през 70-те години на XX-и век американските хомосексуалисти почнали да почитат паметта на светията – точно на тази дата започнали да се сключват бракове между еднополови.

Не знам за Вас, но аз се срамувам.
Приятен празник!

13 февруарий 2019 г.
гр. Варна, 18, 00 ч.

(ФЕЙСБУК)

 

 

Мощите на Свети Константин -Кирил Философ в Базиликата „Сан Клементе“ в Рим

Сн. Сребрина Йорданова

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top