НАЦИЯ ПОД ЗАПРЕЩЕНИЕ

Сатириада 0 Comment 8

Странно усещане имам напоследък. Въпреки здравият разум, впечатлението е, че нацията ни е поставена под запрещение, а други вземат решенията вместо нас.

Българите да не ползват продукти на най-голямата телекомуникационна компания в света – „Хуауей” поиска държавният секретар на САЩ Майк Помпео, до неотдавна шеф на ЦРУ. Сега сме в очакване коя марка телефони ще ни препоръча да ползваме като най-съвместими със стратегическите ни господари, опа, партньори. Като казах партньори, то партньорството е доброволно, когато е зорноволно, си е живо изнасилване….

Значи, Големият бял сахиб мисли за нас. Какви телефони и техника да използваме, банките ни откъде могат и откъде не могат да получават пари, посочва ни кой ни е отровил някой бизнесмен, решава газопроводи откъде да минат и имаме ли изобщо ние нужда от газ или от транзитни такси. Кои са ни враговете и кои са ни приятелите. С кого да си играем и кого да мразим. Господарят решава и кой е най-удачният избор на самолети и военна техника за остатъците от армията ни. Господарят решава и как да се възпитават децата ни. И какво да мислят.

Големият бял сахиб привиква ежедневно вождовете на племето на инструктаж, набиване на канчето и получаване на доклади. Те са надзирателите – също роби, но господарят им е поверил камшик, с който да ръководят безправните. Вече дори не се крият, туземното население и без това не се впечатлява, когато чуждия посланик, представляващ господаря, изземва функциите на българското правителство. Остава само да ни сложат клеймо, за да се знае собствеността им. А робите са безправни. Докато мълчат и слушат господаря.

Не се ли чувстваме вече като идиоти под запрещение? На които ежедневно е втълпявано, че са невменяеми и не могат да вземат решения и да ръководят постъпките си? Че не осъзнават какво правят? И на които попечителите обясняват какво трябва да мислят и какво да казват и правят…

Нация под запрещение!

А Големият бял сахиб брои златото и робите си….

 

Елена ГУНЧЕВА

(Afera.bg)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top