Румен Радев : Г-жа Йончева ли водеше по списък политици за получаване на пари на ръка от КТБ?

Румен Радев : Г-жа Йончева ли водеше по списък политици за получаване на пари на ръка от КТБ?

България 0 Comment 34

 

В отговор на журналистически въпрос, по време на отчета на първите две години от мандата, президентът Румен Радев излезе с ярка защита на депутата от левицата Елена Йончева. Той посочи, че не визира само Елена Йончева. Каза: „имам информация за много журналисти от провинцията, които са преследвани с различни инструменти на властта“. Назова „проблемите с г-жа Ахчиева“.

„А конкретно по отношение на случая с Елена Йончева – расте убеждението сред българските граждани, че това е политическо преследване, защото реалните виновници за създаването, за политическите протекции и за разграбването на КТБ стоят извън обекта на обвинение. Ето това е огромен проблем.

…И ако наистина г-жа Йончева се подвежда под отговорност, защото е знаела за престъпния произход на средствата, то това поражда и много тежки въпроси.

Г-жа Йончева ли подкара множество държавни институции и предприятия да си влагат парите в КТБ или управляващите по това време? И защо не се търси отговорност от тях, те са били длъжни да знаят за характера на тази банка?

Г-жа Йончева ли запушваше ушите, очите и устите на контролните органи – БНБ, МВР, ДАНС, които са били длъжни по това време да установят всички тези неща, а не получаващите пари от банката? И защо ръководствата на тези органи по това време не са подведени под отговорност?

Г-жа Йончева ли връчи наградата „Мистър икономика“?

Г-жа Йончева ли водеше по списък политици за получаване на пари на ръка от банката?

Има ли други медии, които са получавали огромни суми от тази банка? За какво са ги използвали, какво са направили с тях? И като големи медии защо те не са разбрали за престъпния произход на парите и защо те не са подведени под отговорност?“…

Тези въпроси ще продължават да тежат и на тях трябва най-сетне да се иска ясен и конкретен отговор“.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top