Заев в предгръдката на Сорос

Заев в предгръдката на Сорос

Водещи новини, Свят 0 Comment 13

 

В изявление на правителството в Скопие се посочва, че в рамките на икономическия и политическия дневен ред на Световния икономически форум в Давос, македонският премиер Зоран Заев се срещнал с американския милиардер Джордж Сорос, основател на Фондация „Отворено общество“. На срещата присъствал и председателят на „Отворено общество“ Патрик Гаспар.

„Присъединяването на Република Македония към НАТО и интеграцията в Европейския съюз бяха оценени като ключови ходове, които обезпечават стабилност и сигурност на страната и региона и отварят врата за нови чуждестранни инвестиции, развитие на македонската икономика и подобряване на качеството на живот на гражданите“.

Заев и Сорос подчертали значението на Националната стратегия за обществото и мултикултурализма, както и необходимостта от интензивно участие на гражданския сектор, информира   скопското електронно издание „МКД“. Двамата са разменили идеи за интензифициране на сътрудничеството между правителството и Фондация „Отворено общество“ с цел осигуряване на по-добри възможности за грижи и за предучилищно образование на децата и за по-голямо участие на гражданите роми в различни сфери на обществения живот в Македония.

В разговора,  се посочва в изявлението на Правителството на Република Македония, беше подчертано значението на Националната стратегия за обществото и мултикултурализма, както и необходимостта от интензивно участие на гражданския сектор в създаването и изпълнението на стратегията, за да се подкрепи социалната тенденция на насърчаване на доверието и комуникацията между различните граждани и общности в Република Македония.

Панос Каменос, бивш министър на отбраната на Гърция, който излезе от управляващата коалиция в протест срещу сделката за името между Атина и Скопие призова депутатите да отхвърлят „това престъпление“. В „Туитър“  той прикачи снимка от срещата между македонския премиер Зоран Заев и милиардера интернационалист Джордж Сорос и написа:

„Надявам се, че дори в този момент, тези, които не са били убедени да участват в това престъпление срещу облаги ще разберат какво се случва всъщност и, като всички гърци, ще блокират това престъпление със своя вот“.

Каменос често е обвинявал високопоставени държавни служители в родината си, че са подкупени от милиардера да подкрепят споразумението, което отваря вратите на Скопие към членство в ЕС и НАТО.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top