МИЛИОНЕРИ БЕЗ ДЕН ТРУДОВ СТАЖ

Сатириада 0 Comment 51

 

ЕВРОДЕПУТАТИЗнаете ли, че ….

Трима български евродепутати записаха първия си ден трудов стаж през 2014 година направо в Европарламента и успяха да спестят по половин милион от заплати и командировъчни само до средата на мандата?

Без един ден работа извън Парламента в Брюксел Андрей Новаков от ГЕРБ, Момчил Неков 15/15 от БСП(влязъл случайно) и Ангел Джамбазки от ББЦ също влязъл случайно (ВМРО), (сега вече и ПатрЕот) спестиха по половин МИЛИОН лева само за първите две години от мандата! До май вече ще са милионери.

Колко са работещите българи, които за пет години трудов стаж стават милионери? А колцина са българите с такива авоари след 40 години трудов стаж?

Аз примерно през май 2019 ще имам законен трудов стаж от 27 години и ще напусна Европарламента без нито едно евро спестено от заплати и режийни. Както обещах преди да бъда избран за депутат, голяма част от заплатата си дадох под формата на подкрепа за социално нуждаещи се българи, предимно деца. Ще правя и още дарения. Осен това съм баща на трима български сина и чакам до седмици четвърти.

Призовавам колегите Новаков, Неков и Джамбазки да дарят спестените си авоари и банкови сметки на българската държава и на народа, който ги изпрати без да иска в Брюксел. И тримата влязоха случайно в парламента и на гърба на избиратели, които въобще не са гласували за тях. Смятам, че така е справедливо и морално, ако колегите въобще познават значението на тези думи.

Справка: Ангел Джамбазки е декларирал през 2017 година спестени над 410 000 лева от еврозаплата! Плюс покупка на парцел за къща.

През същата година 15/15 Неков декларира 385 000 Лева.

Николай Бареков

(Afera.bg)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top