Телевизията на БСП  е качена на сателит и има покритие в цялата страна

Телевизията на БСП е качена на сателит и има покритие в цялата страна

България, Теми 0 Comment 71

Днес ръководството на телевизията и председателят на БСП Корнелия Нинова обсъдиха техническата готовност и програмната схема за стартирането на медията през януари. обсъдиха техническата готовност и програмната схема за стартирането на медията през януари.

Тестовият сигнал на Българска свободна телевизия (БСТВ) вече се разпространява на четири големи платформи NetIX, BIXBG, NETERRA и CORES.

От тези платформи сигнал вземат над 200 кабелни телевизии, които осигуряват почти 100 % покритие на страната.

Телевизията ще може да се гледа от българите в чужбина, живеещи в Европа и Америка – съобщиха от пресцентъра на БСП.

БСТВ е качена и на сателита на Виваком, откъдето разпространителите също могат да вземат сигнал, който не е кодиран. Разпространението на БСТВ е безплатно за всички. Клиентите на Виваком ще могат да гледат телевизията във всички пакети.

Към този момент БСТВ има сключени договори за разпространение с 246 кабелни оператори. Преговорите за разпространение продължават с още над 120. Преди старта на телевизията ще информираме зрителите- къде могат да открият БСТВ.

Предвижда се телевизията да стартира през януари 2019 година. Изграден е нюзрум, в момента се оборудват телевизионните студиа, монтажните и ефирни помещения. Днес ръководството на телевизията и председателят на БСП Корнелия Нинова обсъдиха техническата готовност и програмната схема за стартирането на медията през януари.

На 24 февруари националният съвет на БСП възложи на Изпълнителното бюро на партията, на Съвета по духовна сфера, култура и медии и на Комисията по идейно и програмно развитие, анализи и прогнози да разработи концепция за стартиране на телевизионен канал на БСП.

На 27 септември БСП внесе документи в Съвета за електронни медии – СЕМ за своята „Българска свободна телевизия“ – БСТВ.

Създаването на телевизия бе едно от обещанията на Корнелия Нинова, когато бе избрана за лидер на БСП.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top