Честито Рождество Христово!

Честито Рождество Христово!

Водещи новини 0 Comment 20

 

Тази нощ е свята. Християнският свят отбелязва един от най-големите църковни празници – Рождество Христово (Коледа). На Коледа се чества рождението на Божия син – Исус Христос, което според Евангелието става в град Витлеем, провинция Юдея.

Свещеното Писание свидетелства, че „Бог е любов, и който пребъдва в любовта, пребъдва в Бога, и Бог – в него“ (1Ин. 4:6)“.

„Бог – Творец на вселената – се явява в плът, за да ни научи на най-първичния и велик закон на живота: „Тази е Моята заповед: да любите един другиго, както Аз ви възлюбих. Никой няма по-голяма любов от тая, да положи душата си за своите приятели“ (Йоан 15:12-13).

Пророк Данаил предсказал, че Христос ще се яви 490 години след възстановяването на Йерусалимския храм.

…Преди раждането Мария и Йосиф отишла във Витлеем. Там не намерили място в страноприемница, подслонили се извън града в пещера, в която пастири затваряли овцете. Тук Мария родила Младенеца.
В небето пламнала чудна светлина, явил се ангел и съобщил, че на света е дошъл Спасителят.

В народния календар Рождество Христово започва в полунощ. В коледуването участват ергени, годеници и скоро женени мъже. Те обикалят домовете, пеят коледни песни и пожелават здраве и радост на хората, богата реколта от нивите.

Zovzaistina честити Рождество Христово на всички читатели, с пожелание за успешна и благодатна година!

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top