Москва: Ако флотът на НАТО нахлуе в Черно море, ще го принудим да си тръгне безславно!

Москва: Ако флотът на НАТО нахлуе в Черно море, ще го принудим да си тръгне безславно!

Водещи новини, Свят 0 Comment 12

Във Вашингтон явно трудно се ориентират в съотношението на силите в региона, коментира председателят на комисията по информационна политика в Съвета на Федерацията Алексей Пушков

Руският сенатор и председател на комисията по информационна политика в Съвета на Федерацията Алексей Пушков посъветва своя американски колега Джон Барасо “да се заеме с екология в родния си щат Уайоминг”, вместо с геополитика. Това съобщават руските медии.

По този начин сенатор Пушков отговори на призива на американския политик да бъде пратен флотът на НАТО в Черно море в отговор на “руската агресия” край Керченския проток.

“Призивът на сенатора от САЩ Джон Барасо да бъдат пратени флотите на НАТО и САЩ в Черно море е рецепта за рязко изостряне на конфликта”, написа Пушков в социалните мрежи.

“Сенаторът явно трудно се ориентира в съотношението на силите в региона. Ако американците се опитват да ни принудят да не защитаваме своите териториални води, то няма да успеят. Ако искат да ни уплашат – също няма да стане. А след това ще трябва да приберат флота си обратно, при това – безславно”, коментира Пушков, като нарече идеята на Барасо “не особено умна”.

Пушков предложи на американския си колега “да се успокои и да се заеме, например с екологията в родния си щат Уайоминг”.

“Ще има повече полза”, уверен е Алексей Пушков.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top