Самолетът на Меркел бил на косъм от разбиване, разследват саботаж

Самолетът на Меркел бил на косъм от разбиване, разследват саботаж

Свят, Събития 0 Comment 12

Германските власти не изключват възможността техническият дефект в правителствения самолет, с който канцлерът Ангела Меркел трябваше да отпътува за срещата на Г-20 в Аржентина, да е предизвикан умишлено, предаде Агенция „Фокус“.

В тази връзка се разследва за „криминален фон“ на инцидента, като именно това е и първоначалната версия на разследващите. „Ди Велт“ отбелязва, че посоченият технически проблем на машината се смята за „изключително необичаен“ и аварията ще бъде „разследвана във всички посоки“.

Инцидентът стана снощи, след като правителственият самолет излетя от Берлин. Над Холандия обаче е бил забелязан „безпрецедентен срив на комуникациите“, заради което се наложи той да се върне и да кацне принудително в Кьолн. Резервоарите са били пълни, заради което летищните власти мобилизираха куп пожарни машини, които да посрещнат самолета на пистата.

Към настоящия момент е ясно, че след кацането уплашената Ангела Меркел е разговаряла с министъра на отбраната Урсула фон дер Лайен.

Експерти определят техническия дефект като изключително сериозен и опасен. Според тях машината е приземена успешно единствено заради уменията на пилота.

(„Епицентър“)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top