Майките: ПОДИГРАВАТЕ СЕ НА ЦЕЛИЯ НАРОД!

Майките: ПОДИГРАВАТЕ СЕ НА ЦЕЛИЯ НАРОД!

България 0 Comment 22

 

Протестиращите майки на деца с увреждания смятат, че е извършена подмяна на текстове и законът ще влезе в сила без да има финансов ресурс за прилагането му. Те публикуваха протестно отворено писмо до председателя на Народното събрание, премиера, министрите на финансите и на социалната политика, омбудсмана и медиите.
Майките намират, че са излъгани, а законъз за личната помощ е „осакатен до 100 % инвалидизация“.

Така вместо до увеличи подкрепата за хората с най-тежки увреждания, държавата ще отнеме част от правата им, дори може да се стигне до намаляване на помощта за тях.
Законопроектът предвижда личната помощ да се финансира от държавния бюджет със 71. 5 млн лв, а недостигът на средства да се компенсира, като се посегне на парите, които получават хората с най-тежки увреждания. Децата, които получават лична помощ от 930 лв, ще бъдат задължени да преотстъпят 380 лв на кмета, ако искат общината да им осигури асистент.

Омбудсманът Мая Манолова заплаши, че ще сезира Конституционния съд.

 

Какво още пишат майките на деца с увреждания::

„Но не само на нас, майките от инициативата „Системата ни УБИВА“. Осъзнавате ли, че се подигравате с 700 000 ваши сънародници и с техните близки, които, ако ги сложим средно по двама души на един човек с увреждане, ще излезе, че се подигравате с около 2 100 000 български граждани! Всъщност, подигравате се на целия народ!

Ясно показахте, че нямате капацитет да взимате управленски решения! Време ви е да си ходите, господа! Завинаги, в мир!“

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top