Радев: Властта наказва гражданите за бедността, която тя не успява да пребори

Радев: Властта наказва гражданите за бедността, която тя не успява да пребори

България, Водещи новини 0 Comment 20

„Властта всъщност наказва гражданите за бедността, която тя не успява да пребори. Не само това, но гласът на гражданите, техните болки и тревоги не се чуват, те някак си не достигат до управляващите.“ Това заяви президентът Румен Радев, цитиран от БНТ. Държавният глава посети 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово по повод 100-годишнината от края на Първата световна война.

Президентът продължи: „Властта губи сензорите си и усещането за проблемите на хората. Ако няма чуваемост, ако няма съответните мерки, ако продължават арогантните и цинични изявления и неразбирането на проблемите, закономерно е тези протести да продължат.“

Радев не може да определи дали протестите са политически режисирани, но ги определи като закономерни, защото, по думите му, са демократично право и възвръщат надеждата и достойнството на народа.

Държавният глава тълкува, че никой не може насила да изкара хората на улицата. Той посочи и че евентуална оставка на сегашното правителство би означавала бягане от отговорност, а не решение.

„Властта трябва да знае, че отказът от управление и бягството от проблемите поставя морална преграда пред амбицията да искаш властта отново. Затова очаквам правителството и парламентът да посочат изход от тази ситуация“, призова Радев.

Помолен да коментира думите на депутати от управляващото мнозинство, че не е обединител, а разединител на нацията, Румен Радев бе категоричен, че не може да бъде обединител на неправдата.
„Не мога да ставам обединител на политически партии. Аз съм обединител на българския народ и съм длъжен да изразявам неговите болки, притеснения и надежди. Ако някой не ги е разбрал, това е негов проблем. Мисля, че и в обръщението си изрекох истини, които българите знаят, но политиците отказват да приемат. Явно истината ги плаши“, подчерта държавният глава.

(news.bg)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top