Проф. Дайнов: Управленската конструкция е обречена да рухне

Проф. Дайнов: Управленската конструкция е обречена да рухне

Политика, Теми 0 Comment 49

Президента, от самото начало на встъпването си в длъжност, чува всичко, което хората не харесват.

Дори и да не падне под тежестта на сегашните протести, управленската конструкция е обречена да рухне. Това каза в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ политологът проф. Евгений Дайнов.

По думите му кабинетът „Борисов 3“ няма да изкара целия си мандат, защото конструкцията на властта не е устроена, че да издържи на сериозна политическа криза.

Най-разумното действие на премиера Борисов би било да събере европейските и парламентарните избори в едно с цел доизкарване на зимата, обясни политологът.

„Според мен няма конспиративна схема, в която президентът Румен Радев да участва с цел да се „катурне“ прословутата стабилност на управляващите. Има събиране на действия, които произтичат от една обща причина. Тази причина е поведението на властта. Сякаш върхушката на властта, група хора от управлението на държавата, всеки ден се събират и обсъждат един-единствен въпрос: „Какво да направим днес, за да подразним българския народ?“

От седмица наред те всеки ден правят такива фрапантни неща, които гарантирано дразнят хората. Това дразнене се отразява както в протестите, така и в Проф. Дайнов: Управленската конструкция е обречена да рухне“, обясни проф. Евгений Дайнов.

От седмица наред те всеки ден правят такива фрапантни неща, които гарантирано дразнят хората. Това дразнене се отразява както в протестите, така и в президента, който от самото начало на встъпването си в длъжност, чува всичко, което хората не харесват“, обясни проф. Евгений Дайнов.

Той коментира още, че словесните престрелки между президента и управляващите промениха своя контекст на фона на протестите. Бойко Борисов има сериозен проблем, тъй като неговите очаквания все по-драматични се разминават с реалността, от което личи е неспособността му за адекватна реакция, каза още проф. Дайнов.

(„Епицентър“)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top