Йончева: Гинка Върбакова и екипът й влизат в управлението на ЧЕЗ България. Това е скандално!

Йончева: Гинка Върбакова и екипът й влизат в управлението на ЧЕЗ България. Това е скандално!

Политика 0 Comment 19

“Стана известно, че Гинка Върбакова и част от нейния екип влизат в управлението на ЧЕЗ България. Това може да стане на извънредно събрание, което се предвижда за 27.11.2018 г.” Това обяви говорителят на ПГ на “БСП за България” Елена Йончева.

“КЗК отказа на Гинка Върбакова придобиването на ЧЕЗ България, премиерът Борисов още в края на март ни уверяваше, че държавата е поискала да участва в сделката, самата г-жа Върбакова каза, че премиерът иска да има пълен контрол върху сделката”, припомни народният представител.

Тя попита – Гинка Върбакова ли е държавата? “Кой предложи на ЧЕЗ г-жа Гинка Върбокава и нейния екип? Бойко Борисов ли препоръча те да влязат в ръководството на ЧЕЗ?”, попита още Йончева.

Тя припомни, че прeз 2009 г, по предложение на правителството на Борисов, в управлението на ЧЕЗ влиза неговият приятел Митко Каратиста. “Тогава на въпрос към ЧЕЗ- защо той влиза в управлението на компанията, говорителят на дружеството Барбара Попанова отговаря: “Той е български гражданин, който добре познава социалната и политическа среда в България”, припомни още тя. Елена Йончева заяви, че зад гърба на българите, когато правителството се тресе от поредния скандал, Гинка Върбакова и нейният екип влизат в управлението на ЧЕЗ.
(“Епицентър”)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top