ОТ СРЯДА ДО СРЯДА Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

Брюксел бе под полицейска обсада, а нивото на терористична заплаха в белгийската столица - повишено до максималната IV степен заради опасност от атентати. "Службите за сигурност на Белгия са получили данни, че на наша територия може да бъдат извършени атентати като терористичните удари в Париж от 13 ноември", заяви премиерът на страната Шарл Мишел.
Във вторник сутринта Турция свали боен руски самолет Су-24.
"Катастрофата на руския Су-24 в Сирия е удар в гърба, нанесен от подкрепящите тероризма - бе коментара на руския президент Владимир Путин. "Това трагично събитие ще има сериозни последствия за руско-турските отношения. Винаги сме се отнасяли с Турция не просто като с близък съсед, а като с приятелска страна... Не знам на кого бе нужно това, което се случи днес, във всеки случай - не на нас", отсъди руският държавен глава. "Сега получаваме и удари в гърба, удари по нашите самолети, които се борят с тероризма. И при това ние сме подписали споразумение с американските партньори относно предупреждаване за инциденти във въздуха. Турция, както е известно, е в редицата на тези, които са обявили, че воюват с тероризма в състава на американската коалиция… Нашият самолет е свален над територията на Сирия с ракета "въздух-въздух" от турски самолет F-16. Паднал е на територията на Сирия на 4 километра от границата с Турция. Намирал се е във въздуха на височина 6 хиляди метра, на отдалеченост един километър от турската територия. При всички случаи нашите пилоти и нашият самолет никак не са застрашавали Турция", каза Путин.
Президентът на автономната руска република Чечения - Рамзан Кадиров отсече: "Нямам никакво съмнение, че в Анкара ще съжаляват дълго за това, че свалиха нашия самолет. Турците постъпиха коварно. Така правят само лицемерите, които говорят за приятелство, а действат като врагове".
"Това може да означава, че ние не само правим крачка назад, но и че искрицата надежда, която едва постигнахме, е унищожена. Надявам се, че предпазливостта и здравият разум ще надделеят и в двете столици, така че да можем да продължим по пътя, започнал при преговорите във Виена" - каза германският министър на външните работи Франк-Валтер Щайнмайер.
"Инцидентът със Су-24 може да доведе до отказ от редица съвместни проекти между Русия и Турция- заяви руският премиер Дмитрий Медведев. Той подчерта, че атаката срещу руския самолет е предизвикала опасно изостряне на отношенията между Русия и НАТО и не може да бъде оправдана с никакви интереси, включително и защита на националните граници. И още - "инцидентът е довел до разрив в добросъседските отношения между двете държави, щетите от които трудно ще бъдат заличени".
"Коалицията между Европа, Русия, САЩ и Турция плюс Иран срещу ИДИЛ няма да стане толкова лесно, колкото се мислеше. В най-скоро време очаквайте ЕС да промени отношението си към Русия и да сключи пакт с Путин. "Турски поток" може да бъде спрян като проект"- каза евродепутатът Николай Бареков. Той е категоричен, че това е исторически шанс за България да извоюва за първи път своята енергийна независимост. "България трябва да бъде основен енергиен партньор на Русия и държавите с каспийски газ като Иран и Азербайджан като член на ЕС. Правителството трябва да осъзнае своята историческа мисия, но липсва интелектуален капацитет за това… Агресивната и немотивирана позиция на президента Плевнелиев срещу Русия е провал и обидна за българския народ. Правителството един път загроби "Южен поток" и проспа мърляво налагането на проекта "Турски поток" от Европейската комисията", подчертава Бареков.
Русия прекрати доставките на газ за Украйна, Тази сутрин "Нафтогаз Украйна" е получила предплатените количества руски газ, но не е направила нови плащания. Шефът на "Газпром" Алексей Милер заяви, че подаването на руски природен газ е прекратено до следващото плащане.
За нас какво да кажем - страхотни сме. Специалистите ни от силите за сигурност взривиха куфар, оставен пред кооперация на ул."Гурко", на 20 метра от кърстовището при НАТФИЗ. След "контролирания взрив" стана ясно, че куфарът е пълен с дрехи. Пред този НАТФИЗ много "куфари" ни плашат, но след взривяването им - все дрехи…
На пазара възрастен врачанин се оплакваше: "Какво става, бре хора? Защо го няма поредна седмица Огнян Минчев да ни изнесе някой урок? Да не създава фондация "България за Америка"?"
И те така- седмицата се извъртя. Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

ВРЪЗКИ

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92" 

БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM