ОТ СРЯДА ДО СРЯДА Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

Нещо му става на света, хеле на политиците. Заради легализирането на еднополовите бракове в САЩ 91-годишният президент на Зимбабве Робърт Мугабе изрази желание да се ожени за Барак Обама. "Щом президентът Обама насърчава еднополовите бракове и защитава хомосексуалистите, то тогава, ако е необходимо, ще отида до Вашингтон, ще коленича пред него и ще му поискам ръката", каза Мугабе.
Кандидатът за президент на САЩ Хилари Клинтън обвини Китай в кражба на правителствена информация. КНР краде "голямо количество правителствена информация... Те опитват да извършват хакерски прониквания във всичко, което не се движи в Америка. Крадат търговски тайни от подизпълнители в отбранителния сектор, крадат огромни обеми правителствена информация... Ние трябва да бъдем много внимателни, военната мощ на Китай се увеличава бързо".
Западът и особено САЩ изглеждат като шизофреници, говорейки за ръста на милитаризма на Русия, след като са разположили 40 военни бази около Руската федерация и бившите съветски републики и организирали държавния преврат в Украйна, заяви Родни Мартин - бивш служител в Държавния департамент на САЩ. "Историята показва, че чуждите държави, които се забъркват в конфронтационни отношения с Русия, не завършват добре."
В новата военна стратегия на САЩ Пентагонът отделя голямо внимание на Русия, тъй като Руската федерация, според Вашингтон, може да застраши правото на американците на глобално лидерство - това становище изрази Сергей Ермаков, зам.-директор на ТИАЦ-РИСИ.
" Политиката на конфронтация с Русия е политическа грешка, културно престъпление. Русия е най-близката ни съседка и трябва да бъде наш стратегически партньор в борбата срещу тероризма", заяви през седмицата италианският премиер Матео Ренци в Берлин.
Гърците страдат. но страданието не е еднакво за всички. Ципрас предложи: облагане на хазарта, телекомуникациите (лицензни такси), вдигане на корпоративен данък, облагане на богатите до средни нива за Европа, вдигане на осигурителните вноски на работодателите. Какво предложи ЕС: свиване на пенсии, възраст за пенсиониране, социални разходи, хазартът да не се пипа, данъците за високите доходи също, телекомуникациите да не се пипат и ДДС за туризма от 7% на 23%.
Кой е прав, кой е крив - времето ще покаже.
Лидерът на френската партия "Национален фронт" Марин льо Пен заяви в ефира на радио "Sud Radio": "Европейският съюз се е превърнал в истинска секта, в която преминават от промиване на мозъци към заплахи и постоянен шантаж".
Правната комисия на Народното събрание одобри предложението за провеждане на национален референдум и въпросите, предложени от президента Плевнелиев. Въпросите са:
1. Подкрепяте ли част от народните представители да се избират мажоритарно?
(Но не е ясно, не е казано каква част да се избира мажоритарно!)
2. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и националните референдуми?
3. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждането на изборите и референдума.
(Може би президента е имал предвид "изборите и референдумите"!)
Три въпроса, две неясности.
"Нашите управляващи са безпомощни и мързеливи и са оставени да се влачат по течението. Те следват проблемите, а не се борят да ги предотвратят" - каза Стефан Софиянски. Според него "най-слабото звено в кабинета е Бойко Борисов, защото не знае повече от другите."
Президентът Първанов призна, че най-голямата му грешка е лидерът на ПЕС Сергей Станишев. "Аз го наложих за председател. Подвел съм се от неговото поведение. Очевидно, че той нанесе много вреди на левицата." Сред министрите - каза Първанов- има няколко играчи, които са доста слаби - военният министър е един от тях, В българската история няма такъв министър. Толкова човек да не е на мястото си. Той произвежда гафове, които не са безвредни.
"Тази реформа ще бъде разгром за съдебната власт и много трудно ще се преодолеят щетите от нея"- каза пък проф. Георги Близнашки.
"И след здравната реформа България остава с един здравноосигурителен фонд, който заплаща, един договорен партньор в лицето на БЛС, всички болници-търговски дружества, всички джипита - еднолични търговци, всички специалисти - еднолични търговци. Действието с приватизацията ни връща в едни времена на една партийна политика, от която произхожда и д-р Москов - от същата тази партия, която проведе една дива приватизация. Той иска труда на поколения българи, който е вложен в изграждането на тези болници, някой да ги приватизира за никакви стотинки" - това пък заяви д-р Дечо Денчев, бивш директор на болница "Св.Иван Рилски".
На референдума в неделя Гърция каза "Не" на кредиторите . Сега ще се види за кого ще е звучния шамар - за брюкселските чиновници или за гърците.
И те така - седмицата се извъртя!

 Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

ВРЪЗКИ

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92" 

БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM