Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

С ВЕСЕЛЯШКО ОТНОШЕНИЕ
КЪМ ИЗБОРИТЕ

Това не бяха местни избори, а смесица от кич, кеч и пазарни схеми, където всичко се купува - кандидат-кметове, общински съветници, гласоподаватели, коментира социологът от "Галъп" Живко Георгиев. Според него социологическите изследвания са били като данни от борсова търговия - избирателите са отказвали да участват в допитванията на експертите на изхода на избирателната секция, защото са продавали вота си.
Георгиев допълни, че на тези избори са били похарчени над 200 млн. лева и това означава, че политиката става един от секторите с най-много инвестиции. Щом са похарчени толкова пари, за четири години бизнесмените, които са ги инвестирали, трябва да си върнат поне 400 милиона лева. На тези местни избори са гласували най-много млади хора. Според социолога обаче младите гласуват безотговорно и то за местни колорити. Това е и една от причините за общински съветници да бъдат избрани абсолютно случайни хора. "Младите излязоха и гласуваха игрово - като в Биг Брадър. Първото поколение на прехода излезе на политическата сцена, но с веселяшко отношение към изборите", каза Живко Георгиев.
Политологът проф. Георги Карасимеонов пък смята, че в България се формира двублокова партийна система, като в левия център е БСП, а в дясно се формира нов политически субект - ГЕРБ. Новосъздадените партии са лидерски. Ако Бойко Борисов утре отлети към Луната, партията ГЕРБ няма да я има, смята политологът. Според него ДПС и НДСВ също са партии от лидерски тип, което означава, че само БСП има ясна партийна визия. Сблъсъците между различните лобита в нея обаче водят до нестабилност.


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"

ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM