Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ПЪРВОСТЕПЕННА,
НО НЕ И ПЪРВА

БСП - на път към “канавката”

Без резки движения и със скорост 20 км/ч май ще спрем до канавката и ще чакаме следващите парламентарни избори, за да регистрираме резултат, подобен на досегашните десни. Така депутатът от БСП Татяна Дончева репликира Минчо Казанджиев от Ловеч, който на пленума на партията обяви, че сега не е време за резки завои и за искане на оставки. Червените се събраха в зала 1 на НДК, за да анализират резултатите от местния вот. Дончева беше категорична, че БСП се намира в критична точка от развието си и губи твърдото си ядро.
"Наличието на толкова дублиращи листи като масово явление в страната е ясна индикация за липсата на интегритет - това е разпад", каза на съпартийците си тя и напомни, че има разминаване между онова, което БСП е помпала като предизборни обещания и това, което се прави сега. Защо омъгляваме картината с това колко кмета сме спечелили? Във Варна например Кирил Йорданов е бил сниман с всяка партия, която го е подкрепила, а затова претендирали поне 5 политически сили. Опасявам се, мажорният тон, с който обявяваме победата си, го правим сами за себе си - това е като да се гледаш сутрин в огледалото и да си казваш колко си хубав.
Най-големи трудности имахме при номинацията на общинските кметове, отбеляза в доклада си шефът на Националния предизборен щаб на БСП Евгени Узунов. Той съобщи, че червените са били свидетели на грозни междуличностни битки, които в крайна сметка са довели до не най-добрите решения за партията.
Чрез буквално служебни загуби партията се лиши от по-добър резултат. Въпреки критиките социалистите оцениха като изпълнена поставената задача за най-много общински кметове и съветници в страната.
"БСП не бива да се самозалъгва, че нещата са им "в кърпа вързани" до края на мандата и за следващите парламентарни избори, тъй като по абсолютен брой гласове БСП е първостепенна политическа сила, но не и първа."
Станишев определи като успех това, че БСП не е допуснала да се осъществи сценария "за разклащане лодката и предизвикване на предсрочни избори. Този резултат не бе постигнат от нашите опоненти и това само по себе си е успех."
Станишев се радва, че политическия опонент е станал първа политическа сила, но не е успял да събере повече гласове от БСП, НДСВ и ДПС взети заедно!
Що за радост е това?
Катастрофално би било "самозалъгването" във Враца. Тук ГЕРБ взе повече съветнически места(16) от БСП, НДСВ и ДПС - взети заедно (15).
Сериозни и дълбоки са причините, които водят до постепенния, но постоянен отлив на гласоподаватели за червената партия. Необходимо е да бъдат анализирани из основи, а не да се отминават. Когато в една "лодка" има пробойни, не е достатъчно само да се изгребва с канче водата из нея, или да се изхвърля част от багажа - пробойните трябва да бъдат запушени своевременно.
Членове на червената партия и симпатизанти настояват за преглед на водената политика, за разширяване на кръга от хора, които участват във вземането на решенията и в цялостната дейност на партията, за раздяла с "абонираните" ръководители, които с дейността или с бездействието си са отчуждили привържениците и симпатизантите, за възстановяване единодействието на левите партии, за отваряне към гражданските сдружения, за повишена чувствителност към проблемите на хората...


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"

ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM