Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

Димитър ГЪНДЕВ:

СЕДЕМ СЪВЕТНИЦИ
СА КУПЕНИ

. Политическа отговорност в БСП-Враца ще сe търси след анализ на резултатите от изборите

В понеделник в БСП-Враца дадоха пресконференция депутатите Димитър Гъндев и Георги Божинов и избраните общински кметове на социалистическата партия. Димитър Гъндев отчете победата в шест общини и оцени като "изключително тежки" загубите на БСП във Враца, Козлодуй и Оряхово. В Мизия резултатите от изборите са в съда, поради данни за формално нарушение при преброяването в две секционни комисии. Там разликата между Крушовенски и Даков е 4 гласа. Според лидера на общинския и областния съвет на БСП - Враца Димитър Гъндев предстои да се направи анализ на резултатите от изборите, да се установи къде са допуснати грешки - в определянето на кандидатите ли, в провеждането на кампанията ли... и тогава ще се реши кой ще поеме отговорността за "изключително тежката загуба". За загубилите кандидат-кметове Войслав Бубев, Милко Торбов и Христо Иванов Д. Гъндев каза, че са достойни кандидати, доказани в обществото и със свой принос в развитието на общините.
Сензационно Гъндев съобщи, че има данни за купуване на гласове в община Враца и че 7 съветници са в Общински съвет благодарение на купения вот на граждани. Той не каза имената на партиите, но уточни че са парламентарно представени и са в управляващата коалиция!
Депутатът от левицата Георги Божинов поздрави новоизбраните кметове и общински съветници и заяви, че народните избраници ще работят със всички нови кметове. "Който протегне ръка, ще има нашата подкрепа - заяви той.- Който страни, ще действа във вреда на избирателите си."
Божинов видя в ниската избирателна активност, а не в купуването на гласове, най-големия проблем на изборите. Според него ако обществото иска по-добри и по-активни политици , самото то трябва да се активизира и да упражнява правото си на глас.
На въпрос за бъдещия председател на Общинския съвет, Димитър Гъндев отговори, че не са търсени за консултации от другите политически сили, но далеч по-важно е каква политика ще се следва в Общински съвет, а не кой ще бъде председателят.

Стоян СТОЯНОВ 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"

ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM