Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ОТКРИХА ОТСЕЧКАТА
ВРАЦА-МЕЗДРА

• Започва работата по четирилентов път Мездра-Ботевград

През изминалата седмица беше открит ремонтираният участък от път Е-79 между Враца и Мездра. На откриването присъстваха депутатите Георги Божинов и Димитър Гъндев, областният управител д-р Антонио Георгиев, инж. Войслав Бубев, Иван Аспарухов, Веселин Георгиев - изпълнителен директор на фонд "Републиканска пътна инфраструктура".
Рехабилитацията на участък от Път I-1 /Е-79/ от км 150+890 до км 161+160 в участъка между Враца и Мездра завърши успешно на 17 октомври 2007 г. Ремонтните работи продължиха пет месеца, като през това време бяха изцяло рехабилитирани 20 км първокласен републикански път (2x10 км), част от европейски транспортен коридор номер IV с две платна по две активни ленти за движение и разделителна ивица.


Ремонтните работи струваха 11 милиона лева.
Този участък от Е-79 е въведен в експлоатация преди 30 години и до сега не са извършвани съществени ремонтни работи. Предвид съвременните изисквания за техническите и експлоатационните показатели на пътищата беше разработен и реализиран проект, отговарящ на европейските норми и изисквания за международни трасета, поемащи огромна част от интернационалния трафик на Югоизточна Европа и Балканския Полуостров. Участъкът между Враца и Мездра е със съществено значение за Северозападна България и определящ инфраструктурен компонент за цялостното икономическо развитие на страната ни.


Реализирането на проекта подобри транспортно-експлоатационните характеристики на трасето, повиши носимоспособността на настилката и подобри комфорта при пътуване. Отводняването беше подобрено, а в някои участъци и изградено ново. Ремонтирани бяха 6 съоръжения, като две от тях са с нови пътни плочи и хидроизолация. Безопасността на движението е значително подобрена и са обезопасени всички рискови зони с еластични огради. Хоризонталната маркировка е изцяло нова, а вертикалната сигнализация е обновена и допълнена. Ремонтирани са частично и три пътни възела и са подобрени всички автобусни спирки и прилежащи територии.
След рехабилитацията на 4 км от същото трасе през 2006 година в посока Монтана и 10 км през настоящия строителен сезон, Холдинг Пътища започва ремонта на оставащите 8 км през град Враца, за да бъде окончателно обновен единствения участък от европейски транспортен коридор номер IV на територията на страната ни, който от десетилетия не е поправян. С така изпълнена по-голямата част от трасето, инфраструктурата на Северозападна България придоби съвършено различен облик, подсказващ ни, че вече сме член на Европейската общност и пътищата ни са на високо технико-експлоатационно ниво.
Г-н Веселин Георгиев заяви, че е започнала процедурата по избиране на изпълнител на проектните работи за превръщането на отсечката Мездра-Ботевград в четирилентов магистрален тип път. Проектът ще струва 85 милиона евро, а строителството ще започне най-рано след две години.


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"

ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM