Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ВЪРНАХА ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛНИТЕ ПРАВА
НА ВАЛЯ ЧЕРВЕНЯШКА

На 20 ноември, два работни дни след поетия ангажимент пред медицинската сестра и наша съгражданка Валя Червеняшка областният управител го изпълни. Валя вече има Удостоверение от Териотриална дирекция НАП за непрекъснати здравноосигурителни права. Процедурата касаеше изваждането на две удостоверения и сумата от 36 лева, които Валя плати сама, каза пред медиите врачанският областен управител д-р Антонио Георгиев. Става въпрос за Удостоверение от РЗОК, че от 2 000 година Валя Червеняшка не е направила избор на личен лекар и Удостоверение от РДВР, че е напуснала страната на определена дата и се е върнала обратно в България на определена дата. На база на тези два документа и след внасянето на здравните вноски от месец август, когато медиците ни се върнаха от либийския затвор, до края на годината тя получи удостоверението от НАП - Враца. По този повод Валя каза:
"Изумена съм, че едно толкова важно за мен и моите колеги нещо, което ни беше обещано от две министерства - Социалното и Здравното, още преди 4 месеца, се оказа просто действие, свършено от един областен управител само за два дни. Аз дори не помолих д-р Антонио Георгиев за това. Той сам пое ангажимента в петък, миналата седмица, и ми каза, че ще провери каква е процедурата и ще я задвижи. За нас здравето сега е най-големият проблем. На мен ми предстои гинекологична операция, направих си изследвания за онкологично заболяване. И, ако не дай Боже, нещата се окажат лоши, за всички порцедури ще трябва да заплащам. Не вярвах, че даването на право на здравно осигуряване е било толкова лесно десйтвие. Аз вече имам един проблем по-малко, но за моите колеги той все още стои. Благодаря сърдечно на д-р Георгиев, защото се оказа точният човек, на точното място и в точното време" .
Областният управител пое ангажимент - да се срещне с всички наши медици след завръщането им от Белгия (за изложбата на гоблени, шити в затвора), за да помогне за решаване на този проблем и за тях.

Ева КАРАЛИЙСКА


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"

ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM