Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ отговаря на въпроса:

ЗАЩО ЗАГУБИХТЕ
ЧЕРВЕНИЯ БАСТИОН
ВРАЦА?

Във Враца много пъти сме били свидетели на това как един регион, една община, в която БСП и левицата са традиционно много силни, влиза във война със самата себе си. 2003 г. беше точно така и тогава имахме двама леви кандидати на балотаж. Единият от тях спечели - г-н Бубев. Смятам, че за периода на неговия мандат той свърши много неща. Аз съм ходил поне 3-4 пъти през последните две години във Враца. Виждах как се променя градът към по-добро.
И предупреждавах, в това число наши партийни кадри, че ако няма вътрешна консолидация, рискуваме да загубим Враца, което според данните от преброяването е факт - в резултат на дълги вътрешни спорове, които очевидно са разколебали част от нашите избиратели.
...Всяка политическа партия в управлението винаги има обективно проблеми с жизненоспособността и действеността на партийните структури. Това е принцип на управлението. Защото много повече сили, енергия, ресурс се хвърля към решаването на задачите на управлението, отколкото към партийният живот. Разбира се, нещата не стоят еднакво навсякъде в страната. Имаме отлични, много борбени, много дейни партийни организации. Имаме партийни организации, в които има вътрешни противоречия и проблеми и то не от една година, и част от резултатите се дължат (там, където сме загубили), и на такива явления...
Що се отнася до резултатите, за броя гласове - вижте през 2003 г. резултатът на БСП по партийни листи беше около 630 хиляди гласа. През 2005 г., на парламентарните избори, взехме около милион и 100 хиляди. Искам да дам кураж на нашите членове. Има много какво да направим политически, вътрешно-партийно, управленски, за да се представим много сериозно, убедително на следващите парламентарни избори. Нещата са в наши ръце.


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"

ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM