Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

УЧИЛИЩНИ СТОЛОВИ

Отвори врати столовата в най-голямото средищно училище в община Враца. Учениците в ОУ "Христо Ботев" с.Баница ще получават топла храна срещу един лев. Стойността на порциона, включващ супа, основно ястие и десерт е 1,75 лв. Учениците заплащат един лев, останалата сума се дофинансира от общинския бюджет. Столовата ще се обслужва от двама готвачи.
Гости на официалното откриване на столовата бяха кметът на община Враца инж. Тотю Маденов и заместник-кметът по образование Силвия Драйчева.
В ОУ "Христо Ботев", с. Баница се обучават 175 деца от първи до осми клас от четири села - Мраморен, Баница, Голямо Пещене и Оходен, като броят на учениците в началния етап (първи - четвърти клас) е значително по-голям от броя на учениците от пети до осми клас. Това е първото училище във община Враца, въвело целодневна форма на обучение, и първото от средищните училища със столово хранене. Заместник-кметът Силвия Драйчева отбеляза, че училището е модел за успешно осъществената образователна реформа във Враца. В него има още компютърен кабинет с мултимедия и система за видеонаблюдение.
Столовото хранене стана възможно благодарение на средствата, осигурени по Програмата за оптимизация на училищната мрежа и на постановление на Министерски съвет за отпускане на 474 лв. на година за храна на ученик.
До края на април 2009 г. ще отворят врати столовете в още три средищни училища - едно в Тишевица и две във Враца.

 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM