Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

СТАРТИРА ПРОЕКТА
"ВРАЦА - ПРИВЛЕКАТЕЛНО МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ"

Община Враца започна изпълнението на проекта "Враца - привлекателно място за живеене". Обявена е процедура за възлагането на обществена поръчка за избор на строителите, които ще изпълняват проекта. Офертите на фирмите ще се приемат до края на август. Проектът е най-важният в сферата на подобряване на градската среда, което е един от приоритетите в управленската програма на кметския екип. Той бе разработен в началото на тази година и е на стойност 5.6 милиона лева, като финансирането е по ОП "Регионално развитие". Предвижда се създаването на градски парк в жк "Дъбника", какъвто до този момент няма.

В парка ще има нови пешеходни алеи, водни пространства със светлинни ефекти и водно шоу, открита сцена и кафе сладкарница. Ще се обособи открита изложбена площ. Помислено е и за най-малките врачани с изграждането на детски площадки за различни възрастови групи, както и фитнес на открито. Предвидена е също зона за разходка на домашни любимци с необходимото оборудване. Ще се извърши рехабилитация и обновяване на обществения парк "Хижата". Ще се ремонтират стълбища и площадките за отдих, ще се направи възстановяване на фонтан и чешма, ще се монтира беседка, ще има детска и обзорна площадки. Предвижда се също ремонт на парковото осветление с енергоспестяващи лампи и изпълнение на нова система за видеонаблюдение. На мястото на площадките, ползвани от съществуващото в недалечното минало заведение на открито - "Пикник", ще се изгради детска площадка и малка сцена с до 50 амфитеатрално разположени места за сядане. На ул. "Трапезица" ще има ново спортно игрище.
Третият основен обект в проекта е изграждането на спортна и детска площадки в жк "Медковец". Предвидени са комбинирано игрище за волейбол и баскетбол, фитнес уреди на открито и детска площадка. Теренът ще бъде озеленен, осветен и ще има видеонаблюдение.
 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM