Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ВРАЧАНЧЕТА "НАПРАВИХА" НАЦИОНАЛНИЯ ФЛАГ

Ученици от различни врачански училища, облечени в бели, зелени и червени тениски изрисуваха с телата си българския национален флаг пред паметника на Христо Ботев във Враца. Инициативата сложи финала на втората година от обучението им по Общинската програма за патриотично възпитание. В патриотичната учебна година се включиха над 300 деца от СОУ "Никола Войводов", СОУ "Козма Тричков", СОУ "Отец Паисий", ПГ "Димитраки Хаджитошин", СОУ "Христо Ботев", СУ "Св. Климент Охридски", ПГТР, ПТГ "Н. Й. Вапцаров" и от началните и средищните училища в общината. С помощта на девет културни институции в града те се докоснаха до историята от атичността до наши дни. Всяка лекция бе свързана с практически занимания в съответната област - каменоделство, керамично производство и грънчарство, стрелба с лък, възстановки на обичаи и дейности от бита на траките, на римляните и на българите, ръкопашен бой с мечове, тъкане на стан, ръчно плетене, месене на хляб и много други. Две кампании станаха част от патриотичната програма - училищата поеха шефство над войнишките паметници в региона и бе организирана кампания за събирането на дарения от книги за българчетата в музикалния колеж в гр. Твърдица, Република Молдова. В рамките на първата инициатива тийнейджърите почистиха и облагородиха местата с паметни знаци. За колежа в Молдова бяха събрани над 640 тома със специализирана музикална литература и книги на български език.

Заместник кметът на Враца Красимир Богданов връчи дипломи на всички ученици, които тази година се включиха в патриотичната програма, а на ръководителите им - грамоти за принос в патриотичното възпитание на децата.

Заместник кметът благодари на Регионален исторически музей, Регионалната библиотека "Христо Ботев", на Центъра за работа с деца, Младежкия дом, Етнографско-възрожденския комплекс, Социално-терапевтичния център, Мемориалния комплекс "Ботев път", Дома на творчеството "Дух и материя" и на Военения клуб за съдействието при реализирането на програмата.

Програмата за патриотично възпитание се финансира изцяло от бюджета на Община Враца.

Даниела Хитова 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM