Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ИНЖ. НИКОЛАЙ ИВАНОВ -
НА РАБОТНО ПОСЕЩЕНИЕ В ГЕРМАНИЯ

На работна визита в Германия заминава инж. Николай Иванов. Кметът на Враца ще посети Берлин и Лайпциг по покана на германската фирма "Тилия Умвелт". Повече от половин година общинското ръководство и представители на дружеството работят по два проекта за изграждането на децентрализирани пречиствателни системи за селата Згориград и Бели извор. Проектите са готови в идейна фаза, като германската фирма предоставя ноу-хау и проектиране. "По финансирането на тези проекти се конкурираме с Община Попово. В офиса на "Тилия умвелт" ще проведем дискусия, на която двете общини ще представят напредъка си по проектите. В Лайпциг ще бъде разгледан тренировъчният и демонстративен център за децентрализирано пречистване на води. Ще посетим и биогазинсталация, която произвежда енергия от биологични отпадъци в един малък град до Лайпциг. Предвидена е и среща във водната асоциация "AZ V Лайсниг", която е изключително активна в изграждането на децентрализирани системи за пречистване на води. Ще се срещнем с г-жа Констанце Крехл, която е евродепутат от района на Лайпциг - на нея ще разчитаме за подкрепа при финансирането на проектите" - разказа още инж. Николай Иванов. В срещите ще се включат зам.-министърът на околната среда и водите Малина Крумова и експерти от министерството. Идеята и общата воля е от началото на следващия програмен период да се търси възможност за финансиране на тези проекти като пилотни.
По време на визитата ще бъде разгледано и голямото изложение "Васер Берлин", което е специализирано за най-съвременните технологии във В и К-сектора.


 

 

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM