Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese


Янаки Стоилов:

БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ЩЕ ОПРЕДЕЛИ
БЪДЕЩЕТО НА СТРАНАТА НИ

"Българският народ ще бъде този, който ще определя посоката и бъдещето на страната ни като участва в Референдума за АЕЦ "Белене", независимо че управляващите подмениха истинския въпрос. Нека се обединим зад тази национална кауза и идея". Това заяви членът на Инициативния комитет и зам.- председател на БСП Янаки Стоилов преди прожекцията на документалния филм "Истината за АЕЦ Белене", която събра десетки привърженици на българската атомна енергетика в столичния клуб "Before & After". Домакини на събитието бяха представители на сдружението "Референдум- истина и реална алтернатива". Модератор на събитиетието беше говорителят на сдружението Нора Стоичкова, а колегата й Ангел Гаджев коментира, че работят с БСП, защото това е единствената партия, която отстоява каузата атмна енергетка и проекта Белене.
По думите на Янаки Стоилов много от имащите право на глас българи ще подкрепят Референдума за "АЕЦ "Белене". "Ние ще участваме в Референдума, защото българският народ не иска повече да търпи. Той иска да си върне държавата. Точно за това ще гласуваме с "Да" за АЕЦ "Белене", за нови работни места, за технологична и съвременна България", категоричен бе Янаки Стоилов. Като доказателство за изключително непочтения и недопустим начин на работа на управляващите, той даде за пример подписката, събрала гласовете на 700 000 българи, която в последствие бе подменена от ГЕРБ.
Янаки Стоилов обясни колко важен за страната ни е въпросът за развитието на българската ядрена енергетика. "Положителният отговор на въпроса ще създаде възможности България да има своя работеща национална икономика и да има водещо място в енергетиката на целия регион. Заради това се обръщаме към всички български граждани и сме сигурни, че повечето от тях ще дадат своя положителен отговор на въпроса, който засяга бъдещето на страната ни", изтъкна Стоилов. Той постави и въпроса за ролята на монополите в сектора - не само в енергопроизводството, но и в електроразпределението на страната, отбелязвайки значението на нова ядрена централа за България и за региона ни.
Янаки Стоилов каза още, че държавата ни не просто трябва да изгради някъде нова ядрена централа, а да използва ефективно построеното в Белене. "Защото в Белене има вече изградена инфраструктура и подготовка, с възможност и гаранция за 10 000 нови работни места, ако проектът бъде рестартиран", отбеляза още той.
Членът на Инициативния комитет Явор Куюмджиев отбеляза, че България не е далече от опасността през 2028-2031 година да внася ток, тъй като потреблението ще бъде почти два пъти по-голямо от произвежданата електроенергия. "Ако проектът не се реализира, цената за страната ни ще бъде твърде висока. А сега имаме ток на поносима цена, именно заради работата на ядрената централа АЕЦ "Козлодуй", отбеляза още Куюмджиев. По думите му няма никаква логика в лъжите, че проектът икономически е неизгоден, тъй като не съществува ядрена централа в света, която да работи на загуба.
От името на Независимо сдружение "Екогласност" бе прочетена декларация в подкрепа на изграждането на нови ядрени мощности на площадка "Белене". "За нас е ясно всичко, информирани сме и мотивирани да участваме в Референдума", заявяват от "Екогласност".


Жанет Пашалиева


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM