Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ВРАЧАНСКА ЗИМНА ПРИКАЗКА

      
      
      

"Чистотата е на една стъпка от светостта" - казва майката на Едгар Кейси. И ние сме на една стъпка от светостта в тая декемврийска утрин - снегът покри пътища, улици, поляни, нарисува най-красивите графики в черно-бялата гора. Птичките и те - хем потръпнали и поуплашени от студа, хем радостни от бялото царство наоколо - скачат от клон на клон, подвикват си, гонят се. Викат и катеричките, но те изчакват да преминат шумните "посетители" и да зашарят по клоните, да сметат с опашки от искрящото от белота "брашно". И после, заедно с царете на горската песен, да извикат към небесата: - Привет, мливарю!
Сред черно-бялата графика изведнъж привлича погледа вейка с чисто зелени листа. Довчера съвсем нормална гледка, днес - чудо. И още едно - задържалите се златни "парички" по клоните на брезичката.
Пътят се е изравнил по цвят с поляните и горските пътеки. Стъпките на първите, тръгнали към туристическата Хижа над Враца, са полузаличени от новия сняг.
И изведнъж в тази свещена белота, (като капчици кръв по снежния лист) грейват червените глогинки….

Стъпалата - към Хижата и към Първи камък - са все още недокоснати от човешки крак. По скамейките не е сядано. Дори кафе-сладкарницата на Хижата е затворена.
Но Конят и Вестителят са тук.
И от високото града изглежда друг - бялата снежна пелена го е обгърнала, почистила го е, и щом се покаже слънцето - ще грейнат хиляди искри-свещички, хиляди малки слънчица.
Ето я Враца - предколедна и предновогодишна.

М.Б.


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM