Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

GP БЪЛГАРИЯ КРАЙ ЛЕДЕНИКА СЪБИРА ЕВРОПЕЙСКИЯ ЕЛИТ ПРИ ОФ-РОУД МОДЕЛИТЕ

Tози уикенд ще започне първото Гран При на България за оф-роуд автомоделизъм в класовете 1:5 и 1:8 от календара на Европейската федерация, организирано от БФАМС, СТМК -Враца с помощта на Община Враца. Състезанието ще събере голяма част от европейския елит в автомоделизма, включително заводските отбори на едни от най-големите производители на автомодели и четирима пилоти от топ 10 в европейската ранглиста, начело с германеца Марк Крейсиг и Алаин Сафараян от отбора на MCD Racing.
Очакват се общо 40 състезатели от България, Германия, Гърция и Турция да премерят сили на атрактивното и живописно трасе до пещерата Леденика. Състезанието ще се проведе в два класа за модели в размер 1:5 и 1:8.
Техническата сложност на умалените модели се доближава до тази на болидите от Ф1, при тях също промените в аеродинамиката имат решаващо значение за представянето на състезателите. Двата класа автомодели са с независимо окачване с голям ход на амортисьорите и с по три диференциала, като в повечето модели поне два са самоблокиращи се. Спирачките са дискови и са директно на карданите за предното и задното предаване.
В петък започват свободните тренировки. Съботата е отредена за квалификациите с начален час от 12 часа, а в неделя от 11:30 започват и финалните гонки след които ще се определят победителите в класовете.
Първата част от състезанията са квалификации от по 7 минути, от които се определят и 10-те финалисти. Финала се провежда в рамките на 45 мин. за клас 1:8 и 30 мин. за клас 1:5.
Официалното откриване на състезанието ще се състои от 18:00 часа на 27.06.2015г. /събота/.


.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM