Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

КМЕТЪТ ИНСПЕКТИРА РЕМОНТА
НА СТАРАТА КЪЩА ВЪВ ВРАЦА

Кметът на Враца инж. Николай Иванов провери на място как се извършва ремонтът на Старата къща на ул. "Търговска". От доста години емблематичната сграда бе изоставена и се нуждаеше от спешен ремонт. Тази година средства за цялостното й обновяване бяха заделени в общинския бюджет. Почти е завършен ремонтът на покрива, който е с каменни плочи. В къщата е приключило премахването на старата шпакловка и стените са импрегнирани със специални разтвори против мухъл. Предстои те да бъдат шпакловани и боядисани. Премахва се старата шпакловка и на външните стени, където се обработват компрометираните участъци от мазилката. Там ще бъде направена нова шпакловка и боядисване. Целта на ремонта и да се съхрани автентичната архитектура на къщата и да се запази старинния й вид.
"Доволен съм от работата на строителите. Работи се качествено и в срок. Има риск от леко забавяне, заради необходимостта от изсъхване на влагата на стените, но това не ни притеснява. Няма да правим компромиси с качеството" - каза след проверката инж. Николай Иванов.
Ремонтът трябва да приключи за 45 дни. Предвидените средства за обновяването са 80 000 лева.

Даниела Хитова

.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM