Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ДЖОН СТАЙНБЕК ЗА ПИСАНЕТО.
СЪВЕТИТЕ НА ГОЛЕМИТЕ ПИСАТЕЛ.

Нобелов лауреат и носител на награда "Пулицър", Джон Стайнбек е известен със своя подход в писането на текстове в духа на соцреализма - да се казва най-вече това, което действително е важно. В свое интервю за списание The Paris Review през 1975 г., той споделя творческите си правила.
* Избавете се от мисълта кога ще свършите своята работа. Не мислете за това, че трябва да напишете 400 страници - просто пишете по една на ден - това помага. Накрая с почуда ще откриете, че сте свършили своята работа.
*Пишете свободно и толкова бързо, колкото можете - просто излейте всичко на листа. Никога не редактирайте или пренаписвайте преди да сте поставили точка. Обичайно, пренаписването не е нищо повече от това, да не се движите напред. То е пречка и за свободния поток от мисли и ритъм, които ви помагат при работата.
* Забравете за публиката. Първо, безличната маса ви плаши до смърт, и второ - тя съществува само в театъра, в литературата я няма. В литературата вашата аудитория - това е един единствен читател. Стигнах до извода, че понякога е много по-добре да избереш някого от познатите си и да пишеш за него.
* Ако дадена сцена или глава не се получава, и на вас ви се струва, че може да я направите по-добра - оставете я на мира и продължете нататък. Когато свършите, може да се върнете към нея и навярно ще откриете, че причината за вашата

.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM