Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ВРАЦА РАЗДАДЕ
НАЙ-ПРЕСТИЖНИТЕ СИ НАГРАДИ

      
      
      
      

В деня на Враца 1 юни, на тържествена сесия на общинския съвет започнала с българския химн и химна на Европа, по традиция бяха раздадени най-високите обществени отличия - Почетен гражданин и Наградата на Враца за 2015 г.
"За мен е чест и удоволствие да се обърна към вас в празничния и тържествен Първи юни - Денят на град Враца, денят, в който посрещаме скъпи гости - Ботеви поклонници и наши приятели от страната и чужбина! Ботевите дни, изпълнени със събития и прояви, завладяват със своята емоционалност! Сред тях 1 юни е неповторимо съчетание на минало, настояще и бъдеще! Настоящето - то е в нашия ден, в труда и помислите ни да направим най-хубавото за своя град. Имаме заветните слова на нашите предци да работим в единение и търсим най-добрите подходи и решения да вървим към успехите. Стремим се да създаваме по-добри условия за възпитанието, отдиха и здравето на децата на Враца, нашето бъдеще! Децата и младите хора на Враца имат повече възможности за отдих, спортуване и занимания с изградените детски и фитнес площадки, комбинирани спортни игрища и паркове в целия град. Емблематичният парк "Хижата" отново е любимо място за всички. С привличане на инвестиции в публичната сфера осигуряваме по-добра икономическа и инвестиционна среда, утвърдихме се като община, умееща да подготвя, печели и реализира проекти и отново сме сред водещите общини в страната. Това е една от предпоставките да ни бъде присъден европейски етикет за иновации и добро управление. Предприехме значими стъпки за изграждане на съвременна жизнена среда и обновяване на индустриалните зони, с предстоящото изпълнение на Интегрирания план за развитие на града ни. Дълбоко вярвам, че новите обекти и подобрената инфраструктура ще привличат нови инвестиции и интереса на бизнеса, ще стимулират развитието на икономическия климат на града, общината и региона" - каза кметът инж. Николай Иванов в приветствието си по време на сесията. Той благодари на общинските съветници, на народните представители и на областната администрация за добрия диалог и общите цели в името на развитието на Враца.
Тази година званието "почетен гражданин" бе присъдено на шест врачани: Георги Павлов - дългогодишен учител по география, за неговия принос в хуманитарните науки; Евгени Тодоров, преподавател по рисуване и основател на школа по изобразително изкуство - за заслугите му в областта на културата и обществения живот. Посмъртно със званието бяха удостоени ген. майор Горан Тодоров - за особен принос в обществения и социални живот на Враца,; Васил Драганов, общински съветник - за особени заслуги в обществено-политическия живот, на треньора по автомоделни спортове Огнян Филипов - за приноса му в обществения и спортния живот и на журналиста Добрин Мермерски - за изключителни заслуги в областта на журналистиката и обществения живот. Наградите на четиримата бяха връчени на техни близки.
Наградата на Враца за 2015 г. получиха Бойка Дичева - дългогодишна треньорка по спортни танци и Марин Ботунски - журналист, белетрист, главен редактор на алманах "Околчица".
Приветствия към наградените, общинските съветници и гостите от страната и чужбина в залата поднесоха заместник-кметовете на побратимените на Враца градове Вилньов Льо Роа, Суми и Бор, а също представители на делегациите от област Нитра - Словакия, окръг Долж - Република Румъния и от гр. Голо бърдо - Албания. Заместник кметът на гр. Суми Виктор Волонтирец подари на кмета рядко срещана икона на Иисус Христос, на която Господ е изобразен като светото причастие. "Нека светото причастие води нас и нашите народи към духовно съвършенство и благополучие" - пожела гостът. Ладислав Маренчек, който е зам.-председател на област Нитра, подари на инж. Николай Иванов символът на региона.
На празничното заседание присъстваха заместник председателят на 43-тото Народно събрание Явор Хайтов, депутатите Георги Божинов, Красимир Богданов и инж. Петя Аврамова, областният управител Малина Николова, заместник кметовете инж. Красимира Георгиева и инж. Николай Иванов и почетните консули на България в Марсилия и в Демократична република Конго и гости от града.


.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM