Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

КМЕТЪТ ИНСПЕКТИРА
ЗАВЪРШЕНИ УЧАСТЪЦИ ОТ ВОДНИЯ ЦИКЪЛ

Кметът на Враца инж. Николай Иванов инспектира на място три улици, по които е приключило изграждането на новия водопровод по проекта за водния цикъл. Улиците са "Иваница Данчов", "Райна Княгиня" и "Елин Пелин", а строителните дейности по тях се осъществяват от "Понсстройинженеринг" ЕАД.

"И за трите улици разпореждането ми е, докато започне възстановяването им с асфалт по общинската програма за асфалтиране и според заложеното в проекта за водния цикъл, пътното платно да е почистено от кариерен материал, самите изкопи да са добре засипани и уплътнени и да се извършва непрекъснато ръсене с вода" - каза кметът. Втората задача, която той постави на изпълнителите на строителни дейности, е до следващата сряда да бъде представен в Община Враца списък на улиците, които могат да бъдат завършени в следващите 30 дни. Този списък ще бъде съобразен с намеренията на Общината част от улиците, по които минава водният цикъл да бъдат изцяло преасфалтирани за нейна сметка. Сред тях са "Иваница Данчов", която минава покрай Районната здравно-осигурителна каса и "Райна Княгиня". В улиците, които са част от проекта и са завършени, а Общината няма да може да преасфалтира изцяло, максимално бързо да започне траншейното възстановяване с асфалт, разпореди инж. Николай Иванов. Такава улица е "Елин Пелин", която е добър пример за поддържане на пътното платно преди асфалтиране. Лош пример, при който нещата коренно трябва да се променят, е улица "Иваница Данчов", където по цялото платно има разхвърляни камъни.
Общо 34 са участъците, които са завършени и са включени в поредния документ за разплащане, който Община Враца, като възложител по водния цикъл, трябва да приеме. Проверката по тях продължава и се извършва от инж. Олег Попов - ръководител на екипа във Враца на "Техническата помощ" по проекта, инж. Пейчо Пейчев - строителен надзорник, отговарящ за обектите, представителят на "В и К" инж. Петър Миков, представители на строителя "Понсстройинженеринг" и на възложителя Община Враца - инж. Марияна Рашева - директор на Звеното за изпълнение на проекта и инж. Огнян Гешев - експерт В и К в звеното.


.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM