Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese


НАГРАДИ ЗА ВРАЧАНСКИ ТЕАТРАЛИ

Постановки на Драматично-кукления театър във Враца донесоха три отличия от ХVI Международен фестивал на камерните театри в румънския град Питещ. Една от най-авторитетните културни прояви в северната ни съседка събра между 16 и 22 ноември в театър "Александър Давила" трупи от България, Сърбия, Македония, Унгария и Румъния, като на сцените на фестивала бяха изиграни цели 15 спектакъла.
Продукцията "Столовете" от Йожен Йонеско, режисирана от Любчо Георгиевски, получи специалната награда на журито на фестивала. Блестящата игра на Анастас Попдимитров и Йоана Поповска беше оценена не само от експертите, но и от публиката. Спектакълът е копродукция между Драматично-куклен театър - Враца и Малдрамски театър - Битола, Македония и досега е игран в Москва, Киев, Букурещ, Скопие, Битола, Прищина, Лондон и София, а има покани за представления в Хановер, Германия и Брюксел, Белгия .
Най-новото заглавие от репертоара на ДКТ - Враца - "Лизелоте и месец май" от Жолт Пожгаи пък донесе две награди от Румъния. Спектакълът на режисьора Венцислав Асенов получи приз за най-добър спектакъл на фестивала след единодушното становище на международното жури с председател Драган Яковлевич от Сърбия. Освен това сценографията на врачанския спектакъл, която е дело на Маноела Дойчинова, получи отличие за най-добро оформление и костюми. Наградите дойдоха и като признание за страхотното представление, което изнесоха Жана Рашева и Константин Соколов пред румънската публика.

 

 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM