Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

В ОБЩИНА ВРАЦА
ОБСТАНОВКАТА Е СПОКОЙНА

"Обстановката в община Враца е спокойна. Няма закъсали в преспите хора и автомобили, пътищата навсякъде са проходими при зимни условия. В постоянна връзка сме със снегопочистващите фирми и с кметовете на населените места от региона" -каза кметът на общината инж. Николай Иванов. Снегопочистването не е спирало от първите часове след полунощ. Главните пътни артерии в града са почистени до асфалт. Почистването на вътрешнокварталните улици е затруднено, заради многото паркирани автомобили. Почистени са и общинските пътища. Във всички села кметовете предприемат действия по снегопочистване. Постоянният снеговалеж налага почистването на улиците да се прави непрекъснато.
Заради тежкия и мокър сняг състоянието на електропреносната мрежа в региона е сложно. Аварирал е далекопроводът "Момина сълза" и без ток от тази сутрин са селата Баница, Оходен, Голямо и Мало Пещене, и Мраморен. Два екипа на "ЧЕЗ" работят по отстраняването на тази авария. Изключително тежко е състоянието на електропреносната мрежа в Балкана и в района на пещерата "Леденика". Там електрозахранването също е прекъснато, а възстановяването ще е изключително трудно, заради затруднения достъп до далекопровода. Има също локални аварии на проводниците ниско напрежение, което доведе до прекъсване на електроснабдяването в трансформаторни постове в селата Вировско и Згориград. Навсякъде екипи на "ЧЕЗ" работят по възстановяването на електрозахранването.
В община Враца водоснабдяването е нормално. Общинският щаб по снегопочистването поддържа постоянна връзка с "БКС", "Областно пътно управление", които отговарят за снегопочистването, с Регионалната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" и с кметовете на селата.
"Апелирам към всички жители на община Враца да се движат внимателно, защото заради мокрия сняг на много места има надвиснали клони и проводници от електропреносната мрежа. Обръщам се към собствениците на търговски обекти и гражданите да напомня да почистят снега около магазините и жилищните сгради" - каза кметът инж. Николай Иванов.

 .


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM