Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ПЪТЯТ ДО ПЕЩЕРАТА "ЛЕДЕНИКА"

Пътят до пещерата "Леденика" ще бъде изкърпен и основно ремонтиран след края на зимата. А през месец юни започват дейностите по неговата основна рехалитация по проект на стойност 12 000 000 лева, финансиран от оперативна програма "Региони в растеж 2014 - 2020" на Европейския съюз.
Това стана ясно днес - 13 февруари /петък/ по време на парламентарния контрол след въпрос, зададен до министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Питането беше зададено от заместник-председателя на Народното събрание, заместник-председател на Земеделски народен съюз и депутат от ПГ на Български демократичен център за област Враца Явор Хайтов.
Хайтов припомни, че заради влошеното състояние до пещерата "Леденика", "достъпът до природната забележителност и близките хотели и почивни станции е невъзможен". Необходимата сума за рехабилитацията на трасето с дължина около 14 километра, е около 1 000 000 лева, допълни от трибуната той.
Министър Павлова не само заяви кога започва ремонтът, но и успокои хората от Врачанско, че цялото трасе до "Леденика" е включено сред приоритетните обекти по оперативна програма "Региони в растеж".
"Пътят до "Леденика" ще бъде основно ремонтиран и рехабилитиран след края на зимата. На 12-ия километър от него има свлачище, което допълнително ще бъде укрепено. Но заради особеното отношение на правителството към Северозапада, сме включили този път в програма "Региони в растеж 2014 - 2020". Трасето с дължина 18 километра, включително подходите и пътните възли към него ще бъде основно ремонтирано, а индикативната стойност за това е около 12 000 000 лева. Очакванията ни са, че м рамките на до 1 година това ще се случи", обеща от парламентарната трибуна министър Лиляна Павлова.
Явор Хайтов покани министър Павлова на среща във Враца, на която да чуе от местните управници за други проблеми.


 .


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM