Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ДОХОДИТЕ И ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА
СА ОСНОВНИ ПРИОРИТЕТИ
В АЛТЕРНАТИВНИЯ БЮДЖЕТ НА БСП ЗА 2013Г.

Предлагаме алтернативна политика, която е реализуема и която отговаря както на проблемите, така и на очакванията на хората. Предлагаме разумни и реалистични решения. Това заяви лидерът на социалистите Сергей Станишев при представянето на алтернативния бюджет на БСП за 2013г. Той отбеляза, че след изборите БСП ще реализира в управлението тези приоритети - на основата на доверието на хората.
Социалистите предлагат ръст на данъчните приходи от 967 млн.лв., след като през последните години се увеличиха данъци и акцизи. Предвиждат се близо 150млн.лв. допълнителни постъпления от по- добро управление на държавната собственост. БСП набелязва и цял пакет допълнителни приходи за осигурителната система в размер на около 800 млн.лв. Една от мерките е увеличаване на максималния осигурителен праг на 3100лв., което според Станишев е социално справедливо в условията на криза. Предвижда се още увеличаване на осигурителните вноски за пенсии и за Фонд Безработица. БСП предлага мерки в подкрепа на реалната икономика и заетостта, подкрепа на бизнеса чрез Банката за възстановяване и развитие. Предвидени са и 200 млн.лв. за Фонд Флаг в помощ на общините при реализиране на европроекти.
В разходната част БСП акцентира върху най- острите проблеми. Предвиждат се 650 млн.лв. за социални дейности, 150 млн.лв. за здравеопазване, 290 млн.лв. в подкрепа на земеделските производители. Подкрепата за местните финанси е в размер на 325 млн.лв. Друга приоритетна сфера е образованието, науката и иновациите. Лидерът на БСП беше категоричен, че това е бъдещето на страната, в което трябва да се инвестира.
"Управлението на ГЕРБ се характеризира с две Б-та - Бедност и Безработицата - инициалите на Бойко Борисов", заяви Станишев. Той напомни, че нито един бюджет на ГЕРБ досега не е бил изпълнен в приходната и в разходната си част, което показва абсолютната некомпетентност на управляващите. Тотален е провалът им и в събираемостта на приходи. "Не е тайна, че контрабандата, неплащането на акцизи и на ДДС станаха държавна политика в интерес на тези, които осъществяват контрабандата и точат ДДС. Отгоре на всичко и финансовата стабилност на ГЕРБ е тотална измама, защото за три години и половина са похарчили на вересия 6,5 млрд.лв. Дълговете на ГЕРБ ще ги плащат всички граждани - заради некадърността на управляващите и заради частните интереси на върхушката на ГЕРБ", добави председателят на БСП.
"Кандидатурата на Петър Стоянов е договорка между ГЕРБ и СДС. Това е политическа сделка. Ние в тези сценарии няма да участваме. Не виждам и кой уважаващ себе си юрист би участвал", заяви Станишев в коментара си за скандала с Конституционния съд.

Жанет Пашалиева 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM