Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

СВЕТОВEН ДЕН НА ВЛАЖНИТЕ ЗОНИ -
2 ФЕВРУАРИ

С открит урок пред третокласници от НУ "Иванчо Младенов" на 29 януари от 12.30 ч. започват инициативите, с които РИОСВ ще отбележи Световния ден на влажните зони - 2 февруари. Тази година кампанията е под мотото "Влажните зони и нашето бъдеще". Ще бъде представена презентация за значението на влажните зони, защо са ценни и защо трябва да се опазват.
Всички деца ще участват в изработването на два макета от оригами на животни и растения, за които зоните са типични местообитания.
Следващата инициатива ще се проведе на 5 февруари от 11.30 ч. в аулата на СОУ "Христо Ботев", гр. Враца.
На 2 февруари 2015 година стартира и Младежкият фотоконкурс за влажни зони. В него могат да се включат желаещи на възраст между 15 - 24 години. Участниците в конкурса трябва да направят снимка на любимата си влажна зона с телефон или цифров фотоапарат и в периода 2 февруари - 2 март 2015 година да я публикуват на страницата на Рамсарската конвенция за Световния ден на влажните зони - www.worldwetlandsday.org
Участващите имат шанс да спечелят самолетен билет до избрана от него за посещение влажна зона в света, с любезното съдействие на Star Allience.


На 2 февруари през 1971 г. в иранския град Рамсар е подписана Конвенцията за влажните зони - Рамсарска конвенция. България е една от първите страни, подписала конвенцията и към момента на територията на страната има обявени 11 зони, с обща площ 35 487.2 хектара.
Влажните зони са екосистеми, в които водата е основният фактор, от който зависят екологичните условия и свързаните с тях животни и растения. Съгласно конвенцията, влажните зони са: "блата, торфища, мочурища или открити водни площи, естествени или изкуствени, постоянни или временни, статични или течащи, сладки, бракични или солени, включително територии с морска вода, дълбочината на които при отлив не надхвърля шест метра".

 
.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM