Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

КАЗУСЪТ МАРКОВСКА

Янаки Стоилов: Въпросът можеше да бъде решен много по- рано, без да се руши българската държавност

Казусът Марковска можеше да бъде решен много по- рано, не с цената на разрушаването на българската държавност. Това каза зам.-председателят на НС на БСП и депутат от ПГКБ Янаки Стоилов, след като президентът Росен Плевнелиев и председателят на НС Цецка Цачева напуснаха клетвата на новоизбраните конституционни съдии. Според Стоилов прекратяването на клетвата, при всички случаи, е неприятен акт, който настоящите управляващи от ГЕРБ са могли да избегнат много по- рано. "Тази развръзка потвърждава необходимостта България да прилага най- високите професионални и морални стандарти при избор на високи длъжности, каквито са членовете на КС", заяви Янаки Стоилов. Той бе категоричен, че развитието на целия процес е поставило на изпитание авторитета на държавните институции.
"В момента се налага провеждането на нова процедура за избор на човек на останалото незаето място, защото изрично са посочени институциите, които трябва да присъстват на полагането на клетвата на конституционните съдии. Това не е само ритуално действие, то буди и правни последици", каза още Янаки Стоилов. Той припомни отново официалната позиция на ръководството на БСП, което заяви подкрепа единствено за Татяна Върбанова.

Жанет Пашалиева


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM