Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ПРЕРЯЗАХА ЛЕНТИТЕ
НА ДВА ОБЕКТА
ПО "КРАСИВА БЪЛГАРИЯ"

      

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и кметът на Враца инж. Николай Иванов днес прерязаха лентичките на два обекта, финансирани съвместно от проекта "Красива България" и Община Враца. И двата обекта са в най-големия жилищен комплекс във Враца - жк "Дъбника". Изцяло саниран бе корпусът на СОУ "Никола Войводов". В неговото обновяване бяха вложени 299 000 лв., от които 199 000 лв. са от общинския бюджет. Изпълнител на този обект бе врачанската фирма "Ситистрой 2000", която обнови сградата на училището за четири месеца. Училището не е било санирано през всичките 32 години на съществуването си. След ремонта ще се пестят до 1/3 от средствата за отопление, които месечно достигат до 19 000 лева. "Красива България" доказа през годините своята изключителна значимост за общините. И реализирането на проекта за санирането на СОУ "Никола Войводов" е още един точен пример за ползата от тази програма. Благодаря на строителите за качествената и навреме свършена работа. Вярвам, че доброто сътрудничество между Община Враца, Министерството на труда и социалната политика и проекта "Красива България" ще продължи и в бъдеще, и ще носи ползи за нашия град" - каза пред събралото се множество кметът на Враца инж. Николай Иванов. Министърът на труда и социалната политика подчерта в своето слово, че за последните четири години в община Враца са били реализирани шест обекта по проекта "Красива България". Общата им стойност е над 1 300 000 лева. Тотю Младенов благодари както на сегашното ръководство на общината, така и на предишните управляващи за активността им. Децата от училището бяха подготвили специална празнична програма за гостите.
Другата нова придобивка в жк "Дъбника" е оформената пешеходна зона и паркинг пред новопостроената църква "Св. Мина". Обектът е на стойност 175000 лв., от които делът на Общината е 88 000 лв. Изпълнител е "Пътремонт" ООД - Враца. Очаква се новият храм да бъде открит за празника Възкресение Христово през 2013 г. Днес пред църквата епископ Киприян отслужи водосвет за здравето на всички жители на Враца.
Двете церемонии бяха уважени също от главния координатор на проекта "Красива България" арх. Валерия Ботева, от областния управител Пепа Владимирова и заместникът й Цветелина Теофилова, от заместник кметовете Ангел Вълчев и Красимир Богданов, и.д. председател на общинския съвет Валери Стаменов, кметския наместник на жк "Дъбника" Сашко Вълков, Галина Евденова - директор на СОУ "Никола Войводов", директорите на Бюрото по труда, Инспекцията по труда и Регионална дирекция "Социално подпомагане", от представители на двете фирми-изпълнители на обектите, общински съветници, ученици и граждани.

Даниела Хитова 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 

??? ?????

НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM