Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ПЪРВА КОПКА
НА НОВ ЛЪЧЕЛЕЧЕБЕН ЦЕНТЪР

      
      
      

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова даде официалния старт на изграждането и оборудването на лъчелечебен център към Комплексния онкологичен център във Враца. Министър Атанасова каза, че за нея е чест да присъства на старта на най-важния проект за това лечебно заведение, за Враца и за съседните общини и области.
"С този проект ще се осигури обновена и модернизирана здравна инфраструктура, в която ще се предоставят качествени медицински услуги. С високо технологичната апаратура, бъдещият център ще направи още една стъпка към ранното диагностициране на онкологичните заболявания. Убеден съм, че всички институции във Враца работим във вярната посока и когато центърът бъде готов, с него ще се възвърне надеждата и вярата, че няма нелечими болести" - каза при старта на строителството кметът на Враца инж. Николай Иванов.
Проектът е на стойност 6.3 млн. лева, а съфинансирането от Община Враца е 260 000 лева. Основното финансиране е по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007 - 2013. На първата копка присъстваха също народният представител Янко Здравков, областният управител Пепа Владимирова и заместниците й Цветелина Теофилова и Валентин Литов, и.д.
председател на общинския съвет Валери Стаменов, заместник кметовете инж. Красимира Георгиева, Ангел Вълчев и Светозар Луканов, д-р Жулиета Цолова - управител на Комплексния онкологичен център във Враца, изпълнителният директор на МБАЛ "Хр. Ботев" Орлин Цветков, директорът на РЗИ - Враца д-р Анета Ставрова, директорите на Районните здравно осигурителни каси във Враца, Видин и Монтана, общински съветници, лекари и медицински сестри от онкологичния център. Сред официалните гости бяха и Валентин Кожухаров - представител на дружеството "Мегатурс І" ЕООД, което ще извърши строителството на новия лъчелечебен център и Герман Ралев от "Агроводинвест" ЕАД, отговарящ за строителния надзор.
Продължителността на проекта е 24 месеца.
След края на церемонията здравният министър Десислава Атанасова посети двете отделения - хирургично и детско - на врачанската болница, където в момента се извършват ремонти, финансирани от Министерството на здравеопазването. Очаква се обновяването на отделението по обща хирургия да приключи до две седмици. В ремонта са вложени 250 хиляди лева. В детското отделения обновяването тепърва започва. Средствата, отпуснати от министерството за това отделение са 200 000 лева.

Даниела Хитова
 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM