Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

БЕЛИ ИЗВОР ИМА ПАМЕТНИК
НА ЗАГИНАЛИТЕ ЗА ОТЕЧЕСТВОТО

Паметник на загиналите за освобождението на Отечеството се издига в центъра на с. Бели извор. Върху четири колони от бял врачански камък са изписани имената на 31 герои от селото. До паметника е поставена зенитно-картечна установка. "Връщането назад, към светлите и героични страници на историята ни, има дълбок смисъл. То ни зарежда с нова енергия, извиква у нас искрена почит към всеки един от героите, отдали живота си за свободата на България и за нейната велика кауза. Вярвам, че този паметник ще бъде обгрижен с внимание от млади и стари, ще сплотява, събира и обединява, ще ни учи да пазим националната и родовата памет. В много семейства от Бели извор отново ще влезе, позабравена през десетилетията, гордостта, че от техния род един достоен боец, български войн, е оставил име и подвиг по бойните полета в името на родината и утехата, че не е забравен!" - каза в словото си кметът на община Враца инж. Николай Иванов.

Думи на благодарност към дарителите, направили възможно изграждането на паметника, изказа кметът на селото Кирил Илиев. Сред дарителите са както големи дружества, така и хората от Бели извор.
В памет на загиналите двама свещеници - отец Георги и отец Асен - бе отслужена панихида.
 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM