Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ФЕСТИВАЛ НА УЧЕНЕТО ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ЖИВОТ

На 30 октомври във Враца ще се проведе фестивал на ученето през целия живот. Инициатор на събитието е Регионалния инспекторат по образованието, а Община Враца е основен партньор. Във времето между 10 и 17 часа на различни места в града ще има семинари, демонстрации, уъркшопове, лекции, концерти, работилници, ателиета и излети. Участие в тях ще вземат ученици от всички врачански училища.
Първата инициатива се нарича "Ние, врачаните" и представлява обучение, което ще се проведе докато децата се разхождат по наследствената екопътека във Врачанския балкан. В 10 ч. в Младежкия дом ще бъде открита Панорама на свободното време. Институции, училища и неправителствени организации ще представят възможностите за неформално образование в свободното време. Интересна е и инициативата "И баба може", чийно домакин ще е Регионалната библиотека "Христо Ботев". Там образователният процес ще е от внучета към баби и дядовци. Малчуганите от подготвителните групи ще показват на възрастните как да си направят профил в социална мрежа и да работят с интернет. В "Шоуто на професионалистите" ще се включат ученици от трите професионални гимназии във Враца - Професионалната техническа гимназия "Н. Й. Вапцаров", Професионалната гимназия по търговия и ресторантьорство и Професионалната гимназия "Димитраки Хаджитошин". В 14 часа на площада пред сградата на Община Враца ще бъдат открити официално шатрите на трите гимназии, в които учениците ще представят какви професионални умения получават при обучението си.
Фестивалът ще завърши с "Изкуство за удоволствие". Инициативата съчетава концерт на духовия оркестър пред читалище "Развитие", участие на мажоретен състав и демонстрация на използването на духови инструменти.

Даниела Хитова

 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM