Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ПРЕМИЕРА
НА "ЛИЗЕЛОТЕ И МЕСЕЦ МАЙ"

Най-новото заглавие от репертоара на Драматично-куклен театър - Враца ще бъде показано в четвъртък, 25 октомври, в камерната зала на театъра. Режисьорът Венцислав Асенов се е захванал със сериозната задача да постави заглавие от съвременен унгарски автор, един от много продуктивните драматурзи в родината си.
Актьорите Снежана Рашева и Константин Соколов пресъздават действието на творбата "Лизелоте и месец май" от Жолт Пожгаи.
Жолт Пожгаи е популярен филмов и театрален режисьор. Роден е през 1960 г. в Печ, Унгария. Сред по-известните му творби са: "Хораций", "Восъчна птица", "Хлапето", "Пророчески валс", "Курвата и чудовището", "Обичам те, театър" и др.
"Какво представлява постановката - това ще разберат зрителите като дойдат и я видят, защото, надявам се това е хубаво, ново заглавие. Авторът е един от младите съвременни драматурзи в Унгария, който е обещал следващия месец да ни гостува и да гледа творбата си", твърди режисьорът Венцислав Асенов .
За жанра на "Лизелоте и месец май" се знае, че той е определен от самият автор, припомня Асенов: "Жанрът е определен от автора като трагикомедия. Основата е върху комедия, но понякога се стига и до сериозни неща. Правят се и сериозни равносметки върху нещата от живота…".

 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM